Regija
PROGRAM OBILJEŽAVANJA DANA GRADA ŽUPANJE I ZAŠTITNIKA ŽUPE

Motosusreti, River Jazz Fest, koncert Crvene jabuke, izložbe, turniri...
Objavljeno 16. kolovoza, 2018.
ŽUPANJA - Tradicionalnim, 13. motosusretima u organizaciji Motokluba Županja  u petak počinje program obilježavanja Dana grada koji Županja slavi 29. kolovoza na blagdan Mučeništva sv. Ivana Krstitelja, zaštitnika župe. Predsjednik gradske Komisije za kulturnu djelatnost Zvonimir Stjepanović ističe da je program bogat i sadržajan, trajat će sve do 5. rujna, na raznim lokacijama u gradu i vjeruje da će svatko pronaći nešto za sebe, za svoju dušu. Motosusreti počinju od 16 sati na gradskom izletištu Poloji uz rijeku Savu. Za dobro raspoloženje večeras će se pobrinuti Recover Band i The Unimgs, a sutra navečer stižu Pulse Rock i Hladno pivo.
- Osigurali smo teren na kojemu ćete uživati, besplatan ulazak za sve, a za bikere u subotu besplatan čobanac. Za sve ljubitelje motora i dobrog rocka ovo će biti nezaboravan vikend - poručuju iz MK-a Županja. Sutra će (subota) od 9 sati na Trgu kralja Tomislava biti priređena manifestacija Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje. Članovi Udruge "Đeram" građanima će nuditi vlastoručno i na tradicionalan način izrađene lepinjice, kruh i druge proizvode od tijesta. A u isto vrijeme na teniskom igralištu počinje turnir 23. Open Županja. Za nedjelju je predviđeno natjecanje u gađanju glinenih golubova u Lovačkoj kući i nastavak teniskog turnira. U srijedu, 22. kolovoza, u 19.30 sati u Galeriji LUŽ-a 08 bit će otvorena izložba slika nastalih na ovogodišnjoj likovnoj koloniji priređenoj u sklopu Županjskog ljeta. Sudjelovalo je 17 slikara s područja Vukovarsko-srijemske županije koji su radili raznim tehnikama i pokazali bogatstvo različitosti, a svi uradci su opremljeni i bit će predani u vlasništvo Grada Županje. Dan kasnije u Pastoralno-kulturnom središtu bl. Alojzija Stepinca, u organizaciji Zavičajnog muzeja Stjepana Grubera, bit će otvorena arheološka izložba "Svijet od gline" Purić-Lubanj i skrivena groblja spačvanskih šuma. U petak, 24. kolovoza, u Županji počinje River Jazz Festival uz nastup Big Banda iz Požege u Parku 131. brigade HV-a. Program obilježavanja Dana grada nastavlja se u subotu maratonskom utrkom od 5000 metara na gradskoj šetnici, a u sklopu River Jazz Festivala Županjcima će se predstaviti ZZ Quartet iz Zagreba. Nedjelja, 26. kolovoza, bit će bogata događanjima. Već ujutro u 9 sati na rijeci Savi počinje Memorijal Josipa - čika Jose Lončarevića, a pola sata kasnije brojni konjogojci i građani koji gaje ljubav prema konjima okupit će se na tradicionoj manifestaciji "Oj, dorati" - Memorijal Ivana Balentovića – Mašinog na gradskom hipodromu.
Nakon nedjeljne večernje mise u crkvi na otvorenom kardinala Franje Kuharića nastupit će glazbeni sastav Emanuel iz Velike Gorice.
M. Lešić Omerović
Priznanja i zahvalnice zaslužnima
Uoči Dana grada bit će polaganje vijenaca kod Spomen-obilježja poginulim braniteljima, a potom i svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj će zaslužnima biti dodijeljena javna priznanja i zahvanice. Na blagdan Mučeništva sv. Ivana Krstitelja svete mise bit će služene u 7; 8.30; 10.30 i u 18.30 sati. Dan kasnije u sklopu River Jazz Festa bit će prezentacija bosphorus činela, koje se izrađuju ručno i svaki je model unikatan. Za 1. rujna predviđen je međunarodni šahovski turnir – 12. Open Županja, 4. rujna je predstavljanje knjige “Zavičajnici grada Županje”, a dan kasnije u parku Muzeja bit će priređena “Noć filmske glazbe” – koncert orkestra HNK-a iz Osijeka.
Stižu sjajni Žera i ekipa
U utorak, 28. kolovoza, na Trgu kralja Tomislava u 21 sat koncert će održati Crvena jabuka a zatim vatromet
Možda ste propustili...

OSNOVNA ŠKOLA DOBRIŠA CESARIĆ POŽEGA

Čestitka učenika za Dan planeta Zemlje

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

Najčitanije iz rubrike