Regija
PODGORAČKA LJETNA NOĆ

Od kuhanja graha
do potezanja konopa
Objavljeno 13. kolovoza, 2018.
PODGORAČ - U središtu Podgorača održana je još jedna odlično posjećena Podgoračka ljetna noć na kojoj nije nedostajalo zanimljivih događanja. U organizaciji fešte sudjelovao je NK Sloga, dok je realizaciju pomogla Općina Podgorač koja je bila pokrovitelj.
U sklopu programa održano je natjecanje u kuhanju graha, a prema ocjeni žirija, najboljim kuharima proglašeni su Ivan i Zdravko Juren. Druge su bile Željka Biuklić i Sanja Trempetić, a treći Robert Mihaljik i Ivan Ričko.
Na ovoj zabavnoj večeri održana su i natjecanja u starim igrama. U nošenju praznih pivskih gajbi najspretniji je bio Franjo Sili. Drugo mjesto osvojio je Nedjeljko Tomaš, a treće Danijel Hozija. Za djecu do 14 godina organizirano je natjecanje u skakanju u vreći u kojem je pobijedila Samanta Varga. Drugo mjesto osvojio je Marko Varga, a treće Denis Borovička.
Najveća atrakcija bilo je natjecanje u potezanju konopca u kojem se nadmetalo šest ekipa iz Našica, Darde i Podgorača. Najjačima se pokazala ekipa Našice 1, drugo mjesto je pripalo ekipi Darda 1, a treće domaćinima, ekipi "I mi smo došli".
Prema komentarima mještana i gostiju, dojmovi su pozitivni.
- Živim u Njemačkoj 46 godina i svako ljeto kada dođem na odmor u svoje selo Bijelu Lozu, supruga i ja posjećujemo ovu manifestaciju. Uživam u jelu, običajima i druženju s ljudima. Drago mi je što ima mnogo ljudi, svi su opušteni, radosni i dobro raspoloženi unatoč sparini. Sadržaji su atraktivni. Ovakvih fešti nema u Njemačkoj – rekao je 67-godišnji Milan Zec, koji je uživao u zajedničkoj degustaciji ukusnog graha.
Središtem Podgorača prodefilirali su i jahači i konjske zaprege Konjogojske udruge iz Kršinaca i njihovih gostiju iz Širokog Polja.S.FRIDL
Manifestacija traje 13 godina
Podgoračka ljetna noć održava se kontinuirano još od 2005. godine i postala je najpoznatija i najveća ljetna fešta u našičkom kraju, pa i šire. "Manifestacija je od prve godine zamišljena kao tradicionalno ljetno događanje da mještani iziđu u središte Podgorača, druže se i zabavljaju, ali i da privuče posjetitelje iz susjednih općina i gradova. Atmosfera je vrhunska i ovaj put i izuzetno mi je drago vidjeti da se svi dobro zabavljaju, i oni od 7 pa do 77 godina. Organizacija je velika i zahtjevna, mnogo ljudi sudjeluje, ali kada postoje volja, trud i strpljenje, sve se odradi. Ovo je veliki događaj u Podgoraču i slobodno mogu reći da je to drugi kirvaj", rekao je načelnik Općine Podgorač Goran Đanić.
Možda ste propustili...

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen

AKCIJOM “DRAGOVOLJCI ZA NAJMLAĐE”

UDVDR Slatina prikupio je novac za analizator CRP-a

Najčitanije iz rubrike