Osijek
KAKO DO KUPALIŠTA

GPP ove godine nema izravnu
autobusnu vezu s Kopikom
Objavljeno 10. kolovoza, 2018.
Najjeftinija opcija je korištenje usluga jednog od osječkih taksi-prijevoznika

Kopika i Drava pune su posjetitelja, a do te ljeti Osječanima "najvažnije" destinacije na lijevoj obali stiže se svakojakim vozilima ili pješice. Parking, nedavno saniran, prepun je od kada je upeklo, na njemu se traži mjesto više, posebice u hladu.


No, dobro bi došlo, promišljala su nekidan na najpoznatijem osječkom kupalištu nekolicina starih lega kartajući i kibicirajući poteze i štihove, da građani koji osvježenje traže ovoga ljeta na Kopiki do bazena dođu javnim gradskim prijevozom, odnosno autobusima GPP-a Osijek.
Podsjetimo, prijašnjih godina takva je pogodnost postojala kada je GPP pokrio tu interesnu lokaciju u "ljetnoj shemi" kada je za povoljan iznos vozio Trpimirovom od nekadašnje Bille jer originalnog stajališta nisu imali. S tog je stajališta, gotovo pred vlastitim vratima, više od desetak tisuća stanovnika Sjenjaka ili iz kuća u ulicama usporednim s Drinskom Gradske četvrti Industrijska četvrt moglo busom na kupalište, a bus je usput kupio i one kupače s Vijenca u GČ Tvrđa. Dvije kune tada je iznosila cijena karte koja je ubrzavala spas od vrućina brzim dolaskom s vrelog asfalta do osvježenja na Kopiki.
U GPP-u o uvođenju takve ljetne shema s minicijenama i s minibusevima kažu da šanse za to nema jer takva nova autobusna linija, pa makar i sezonska, nije u planu, što zbog deficita vozača, a možda i broja autobusa.
No, na kupanje se ipak može GPP-ovim busevima koji voze u Podravlje, pa se može lakše ne samo do Želje nego i do pješčanog otoka, te u Tvrđavicu, a time i do Kopike kojoj je to osječko-baranjsko naselje u zaleđu.
Polazaka s Gajevog do rekreacijskog centra je dovoljno, a voze na uglavnom satnoj bazi, a isto tako i natrag prema gradu.
Darko Pejić
BESPLATNO NA NOĆNA KUPANJA
GPP ipak kupače vozi besplatno (bar oni to ne plaćaju), ali samo u Bizovačke toplice. To kupalište namiruje troškove GPP-u kako bi privuklo kupače petkom i subotom na noćna kupanja. U Bizovačke toplice polazi se iz Osijeka u 19.30 sati sa stajališta u Hrvatske Republike, a iz Bizovca u Osijek kreće se u 00.14 sati u autobusu koji ima mjesta za 44 osobe. Za sada je to upravo na razini potreba. Kako se čini, osječki taksisti u Osijeku pet kilometara voze čak po samo 15 kuna, što ekipi od četiri osobe odlazak na kupanje kada podijeli međusobno račun čini privlačnim i isplativim, čak isplativijim od autobusne karte.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike