Regija
PROJEKT UDRUGE ŽENA CICIKA

Cilj Ljeta u prirodi je
djecu izvesti iz kuće
Objavljeno 9. kolovoza, 2018.
Družili se, crtali, modelirali, potezali uže, nosili jaja u žlici
SATNICA ĐAKOVAČKA - Udruga žena Cicika iz Satnice Đakovačke u utorak je provela projekt Ljeto u prirodi namijenjen djeci i mladima. Riječ je o radionicama i druženju tijekom kojega su mali sudionici imali prigodu crtati, modelirati, natjecati se u društvenim igrama i sportskim aktivnostima. Za ovaj projekt Udruga je osigurala sredstva preko javnog poziva za donacije "Svijetlo na zajedničkom putu" Hrvatske elektroprivrede.
- Već smo radili slične projekte, a cilj nam je djecu izvesti iz kuće. Koliko i oni sami to žele pokazuje brojka od 40-ak mališana. Druženje je održano na izletištu Ciglana, a sudeći prema reakcijama, bili su više nego zadovoljni, kaže predsjednica Udruge Božana Kovačić. Za tu priliku Cicike su priredile sav pribor za modeliranje i crtanje, koristio se i krumpir koji nakon što se izreže u željeni oblik i oboja ostavi otisak na papiru pa i stari papir. -Teško je nabrojiti što se sve radilo i što je djeci bilo najzanimljivije, a na kraju smo sve njihove radove izvjesili, dodaje Kovačić. Provodile su se i sportske aktivnosti, ali ove su bile osmišljene na "starinski" način.
- Željeli smo djeci pokazati kako se nekada zabavljalo i natjecalo, pa smo za ovu priliku organizirali natjecanje u povlačenju konopca i nošenju jaja u žlici. Odlično su prihvatili ove igre, a moram naglasiti da su se uključili i roditelji, bake i djedovi mališana, kaže Kovačić te dodaje da su najuspješnijima uručene nagrade, a o uspješnosti projekta i zadovoljstvu djece i njihovih roditelja govori to da već sada ima upita za sljedeće druženje, a predsjednica najavljuje novi projekt.
- Najčešće radimo sa starijim i nemoćnim osobama, dok se ljeti više posvetimo djeci, pa u tom smjeru ide i naš slijedeći projekt. Međutim, kod nas se to sve isprepleće jer djeca dolaze na druženje sa starijim, dodaje predsjednica udruge koja, kako kaže, drži društveni, ali i socijalni život općine. Osim druženja, zabave, likovnih i sportskih aktivnosti koje su se provodile na Ciglani tijekom realizacije projekta Ljeto u prirodi, Udruga Cicike osigurala je za sve sudionike hranu i piće. Pekli su se hamburgeri, a osvježit se moglo sokom.
- Istaknula bih da je koordinatorica projekta bila Matea Mores kojoj su veliku pomoć pružile članice udruge, naglasila je predsjednica Cicika Božana Kovačić. M.Alduk
Oko 40-ak mališana sudionika Ljeta u prirodi provelo je nezaboravan dan u druženju, igri i natjecanju.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike