TvObzor
VIASAT HISTORY 

Četiri ekskluzivne povijesne premijere
Objavljeno 10. kolovoza, 2018.

Viasat History oživljava povijest očaravajućim dokumentarcima koji modernim i jedinstvenim pristupom istražuju sve aspekte prošlosti. Viasat History vodi svoje gledatelje na uzbudljivo putovanje kroz vrijeme, potkrijepljeno inteligentnim i detaljnim istraživanjima, kao i činjenicama koje će zabaviti i angažirati um gledatelja. Viasat History stručnjak je za europsku povijest te svaki dan otkriva tajne prošlosti i kako one definiraju sadašnjost. Tijekom kolovoza Viasat History pripremio je četiri ekskluzivne premijere.



Djeca kraljice Viktorije

Zahvaljujući ovoj fascinantnoj seriji koja istražuje osobne odnose između kraljice Viktorije, njezina supruga princa Alberta i njihovih devetero djece, dublje ćete proniknuti u život britanske kraljice koja je najduže vladala tom zemljom. Kraljica Viktorija i princ Albert živjeli su u strastvenom braku, no povjesničari tvrde da je obiteljski život iza zatvorenih vrata nalikovao bojnom polju. Obiteljska saga u trajanju od 60 godina priča priču o manipulacijama, sukobima, zastrašivanjima, emocionalnim ucjenama te grozničavim pokušajima Viktorijine djece da se otmu iz kandži svoje dominantne i zahtjevne majke. Serija se oslanja na pisani materijal i obiteljske fotografije s pomoću kojih oživljava njihove karaktere i složene odnose prema životu. Premijera dokumentarne serije "Djeca kraljice Viktorije" bit će 7. kolovoza u 21 sat.

Posljednje putovanje Romanovih

Poslije Veljačke ruske revolucije 1917. godine, car Nikola II. odrekao se prijestolja. Ovaj film donosi nam izuzetan svakodnevni prikaz tragične sudbine cijele carske obitelji sve do njihove smrti u srpnju 1918. Priča je to o drami koja se odvija od Veljačke i Listopadske revolucije do kraja Prvog svjetskog rata i krvavog ruskog građanskog rata. Zašto su svi napustili tako moćnog monarha, čak i engleski kralj Đuro, njegov najmiliji rođak? Je li i Lenjin osobno odigrao ulogu u svemu što se dogodilo? Je li ubojstvo bilo jedino rješenje? Tek stoljeće poslije, posljednji tjedni Romanovih svjedoče o nestajanju velikih europskih monarhija. Dokumentarni film "Posljednje putovanje Romanovih" bit će prikazan 15. kolovoza u 21 sat.

Tajni Versailles Marije Antoanete

Kraljičino selo palača je prerušena u seljačku kuću skrivenu u vrtovima Versaillesa. Romantično sklonište koje je Marija Antoaneta zamislila kao podsjetnik na svoju bezbrižnu mladost u Beču, koje je revolucija ostavila u ruševinama. Dva stoljeća poslije, napokon je počela njegova renovacija. Godine 2018. ponovno je otvoreno za javnost jer mu je vraćen stari sjaj kao doista izuzetnom versajskom biseru. Ova dokumentarna drama otkriva veličinu Marije Antoanete, majstorice za modu i stil, te nas ponovno podsjeća na sagu o legendarnoj kraljici, od njezine mladosti u Beču do smrti na giljotini. To je intiman portret ‘previše moderne žene‘ zahvaćene vrtlozima povijesti. Dokumentarac "Tajni Versailles Marije Antoanete" na rasporedu je 28. kolovoza u 21 sat.

Priča o dvije sestre

Svaka epizoda ove serije priča priču o važnim ženama 20. stoljeća i njihovom odnosu sa sestrama. U drugoj sezoni otkrivamo više o svijetu koji se skriva iza kraljevskog sjaja dok ulazimo u živote kraljice Eliazbete II. i njezine sestre, princeze Margarete. Vraćamo se dalje u kraljevsku povijest da bismo otkrili stvarnu priču o Ani i Mary Boleyn te doznali više o ženama koje stoje iza najveće političke promjene za žene 20. stoljeća, sestrama Pankhurst. Prva epizoda serijala bit će prikazana 5. kolovoza u 21 sat.
Nikola Kučar
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike