Regija
DERVIŠAGA ZA POGINULE I PREMINULE BRANITELJE

Misa, vijenci, svijeće i memorijalni turnir
Objavljeno 7. kolovoza, 2018.
DERVIŠAGA - U organizaciji Mjesnog odbora Dervišaga i Udruge hrvatskih branitelja Dervišaga, desetu godinu zaredom svečano je obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Program obilježavanja počeo je svetom misom u župnoj crkvi sv. Kuzme i Damjana u Kuzmici, a potom su obitelji, izaslanstva Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Grada Požege te Mjesnog odbora i Udruge branitelja položili vijence i zapalili svijeće na mjesnom Groblju sv. Martina.
Slijedilo je druženje uz svečani ručak u mjesnom društvenom domu u Dervišagi. Jedan od inicijatora tog već tradicionalnog obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja bio je današnji požeški gradonačelnik Darko Puljašić, kada je, kako je i sam kazao u pozdravnoj riječi gostima, bio tek na početku svoje političke karijere. Pozvao je sve mještane da upravo zajedništvom kakvo su pokazali i do sada u mjesnim akcijama nastave dalje. Posebno je pozdravio goste iz Nogometnog kluba Rudež, s kojima ostvaruju izvrsnu suradnju.
U 18 sati istog dana počeo je deseti Memorijalni malonogometni turnir za poginule i preminule branitelje na mjesnom igralištu. Pokrovitelji turnira bili su Grad Požega i Požeško-slavonska županija, a otvorio ga je požeški gradonačelnik Darko Puljašić, koji je pozdravio sve prisutne, a malonogometašima zaželio dobru zabavu uz fair play i da pobijedi najbolji. Na turniru je nastupilo 11 ekipa. AGM Kruna
Možda ste propustili...

POST FESTUM PARLAMENTARNIH IZBORA

Orahovački HDZ prvi je put pobijedio nakon 2007.

POTPISANO JE 37 UGOVORA

Za braniteljske udruge 32.300 €

Najčitanije iz rubrike