Osijek
KAKVO NAS VRIJEME OČEKUJE OVOG TJEDNA

Nakon kišovitog utorka - stabilno i toplo
Objavljeno 16. srpnja, 2018.
I ovaj tjedan nastavit će se relativno nestabilno vrijeme uz povremene pljuskove i grmljavinu. Ipak, ponedjeljak donosi nešto stabilnije vrijeme, sunčano i vrlo toplo, a maksimalna dnevna temperatura bit će oko 29 Celzijevih stupnjeva. S obzirom na to da neće biti gotovo ni trunke vjetra (lahor), osjećaj topline bit će i iznad 30 stupnjeva.
Promjena nam stiže već u utorak, 17. srpnja, kada će u ranim jutarnjim satima uz zapadni vjetar stići kiša praćena grmljavinskom nevremenom. Tijekom dana vrijeme će se stabilizirati, temperatura će narasti do 27 Celzijevih stupnjeva, međutim, poslijepodne i predvečer ponovno su mogući kratkotrajni pljuskovi. Zatim će uslijediti tri koliko-toliko stabilna dana (srijeda, četvrtak i petak), no neće biti pretjerano vruće (posebice u srijedu i četvrtak), jer će puhati umjereni sjeverozapadni vjetar. Ipak, u petak se očekuje dodatni porast temperature koja će prelaziti i 30 Celzijevih stupnjeva. Promjena će ponovno biti u subotu, jer u posljepodnevnim satima izgledni su pljuskovi praćeni grmljavinom i pad temperature na oko 24 Celzijeva stupnja.
Valja napomenuti da će cijeli ovaj tjedan noći biti ugodne za spavanje jer će temperature biti između 17 i 18 Celzijevih stupnjeva. Dakle, i sljedećih dana nećemo potpunosti moći uživati u ljetnom vremenu, no zato će na svoje doći oni koji ne vole vrućine i boravak na plažama. I.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike