Regija
RADOVI NA CESTI GEZINCI - PODRAVSKA MOSLAVINA

Rekonstruira se jedna od najopasnijih prometnica
Objavljeno 14. srpnja, 2018.
PODRAVSKA MOSLAVINA/GEZINCI

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić sa suradnicima jučer je u pratnji načelnika Općine Podravska Moslavina Zdravka Šimare te predsjednika Uprave Hrvatskih cesta Josipa Škorića obišao radove na obnovi i proširenju ceste DC 34 od Podravske Moslavine do Gezinaca.


Riječ je o projektu Hrvatskih cesta ukupne vrijednosti veće od 10 milijuna kuna, a radove izvodi zajednica ponuditelja Gravia d.o.o. Osijek i Osijek-Koteks d.d. Radovi su počeli 30. studenoga prošle godine, no zbog zimske službe i loših vremenskih uvjeta morali su biti privremeno zaustavljeni te su ponovo nastavljeni 15. ožujka ove godine. Rok za završetak radova je 1. rujna. Ukupna duljina zahvata trase je 4,1 kilometar.
Kako doznajemo, u sklopu rekonstrukcije ove dionice, za koju je projekt izradio Rencon d.o.o., cesta se širi s postojećih 6 metara na 7,1 metar. Kako se i niveleta ceste diže za približno 35 centimetara, zbog proširenja kolnika i izdizanja nivelete u naselju Gezincima prilagođavaju se i kolni ulazi s lijeve i desne strane ceste, a kanali se ponovo kopaju prema projektu. U sklopu rekonstrukcije prometnice izvodi se i nova horizontalna i vertikalna signalizacija te postavljaju novi smjerokazni stupići.
- Ovo je jedan od projekata koji smo zajedno sa Županijom prepoznali kao prioritet broj jedan u rekonstrukciji ceste D34, a vjerujem da ćemo u sljedeće 3 - 4 godine obnoviti kompletan pravac od Osijeka do Virovitičko-podravske županije. Za cestu D313 od Osijeka do Erduta priprema se projektna dokumentacija, kao i za D2 od Bizovca prema Osijeku. Te su ceste u lošijem stanju i čim bude spremna projektna dokumentacije, ide se u njihovu realizaciju - rekao je Josip Škorić te dodao da Hrvatske ceste na području Osječko-baranjske županije sada imaju pet aktivnih projekata u vrijednosti od 60 milijuna kuna i izradu projektne dokumentacije u vrijednosti od 10 milijuna kuna.
Župan Ivan Anušić izrazio je zadovoljstvo što je obnova ove dionice državne ceste u punom jeku. Istaknuo je i da to jedan u nizu projekata u cestovnoj infrastrukturi Osječko-baranjske županije te da je suradnja Županije i Uprave HC, kao i Hrvatskih autocesta odlična. Lidija Aničić
Josip Škorić

predsjednik Uprave Hrvatskih cesta

U roku od 15 do 30 dana raspisat ćemo natječaj za gradnju obilaznice Petrijevci, za što smo 85 posto novca osigurali iz fondova EU, a ukupna vrijednost investicije je 60 milijuna kuna
Možda ste propustili...

RADIONICA U POVODU FESTIVALA ZNANOSTI

Fakultet ojačao vezu s društvom

POST FESTUM PARLAMENTARNIH IZBORA

Orahovački HDZ prvi je put pobijedio nakon 2007.

Najčitanije iz rubrike