Regija
LJETO U VUKOVARU NUDI BROJNE ZABAVNE I EDUKATIVNE SADRŽAJE

Sportski kamp, koncerti, 12. Vukovar film festival...
Objavljeno 12. srpnja, 2018.
VUKOVAR

Kako bi građanima koji će ljeto provesti u Vukovaru, ali i gostima grada, osigurali kvalitetne programe i omogućili im dobru zabavu daleko od mora, brojne institucije u Vukovaru organizirale su niz sadržaja.


Jasno je kako je početak ljeta obilježilo Svjetsko prvenstvo u nogometu, a zahvaljujući odličnim rezultatima Vatrenih, građani svih generacija prikovani su uz TV prijenose. Od četvrtfinalne utakmice Grad je osigurao praćenje nastupa naše reprezentacije na Trgu RH, što su mnogi dočekali s oduševljenjem, ali i žaljenjem što tu mogućnost nisu imali od prvoga kola.
Sportske aktivnosti za najmlađe Vukovarce organizirala je Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima grada Vukovara i Udruga kineziologa Vukovara, koji tjekom srpnja imaju "Ljetni sportski kamp" namijenjen zainteresiranoj djeci osnovnih škola. Kamp provode u četiri termina od po pet radnih dana u vremenu od 9 do 15 sati, s tim da program, po cijeni od 80 kuna, obuhvaća boravak djece uz stručni nadzor kineziologa, učenje osnovnih tehnika plivanja, elementarne igre iz bazičnih sportova, popodnevni obrok, školu gimnastike i atletike te razne loptačke sportove. Ovoga je tjedna na rasporedu drugi petodnevni termin, a rad s polaznicima odvija se u Sportskoj dvorani, kuglani, Tenis centru Vukovar i na bazenima.
Početak ljeta nije obilježilo ljetno vrijeme pa su oni koji dane vole provoditi na otvorenom bazenu ili Vukovarskoj adi bili prisiljeni čekati prestanak kiše i porast temperatura. Bez obzira na to, ljeto na Vukovarskoj adi službeno je otvoreno 1. srpnja i tada su članovi ŠRU Dunav započeli prijevoz kupača. Cijena prijevozne karte za cijelu sezonu kupanja iznosi 40 kuna, a polazno je mjesto u zimskoj lučici kod Križa na ušću Vuke u Dunav.
Ljetni je program osmislila i Gradska knjižnica koja gotovo svakoga dana korisnicima nudi zanimljive i kreativne sadržaje. Pored brojnih radionica i igraonica za najmlađe, nisu zaboravili niti odrasle sugrađane pa će tako u ponedjeljak (16. srpnja) upriličiti otvorenje izložbe slika Radmile Petković pod nazivom "Ljetni Vukovar". Riječ je o Vukovarki, umirovljenici, nekadašnjoj zaposlenici kombinata Borovo koja je samouki slikar-amater. Iz knjižnice navode kako se autorica slikarstvom počela baviti prije četiri godine iz hobija, koji je ubrzo prerastao u veliku ljubav i opsesiju.
Dan kasnije (17. srpnja) uslijedit će predstavljanje knjige "Three carde monte" Karla Maya, a u programu će, pored urednika knjige Mirka Ćurića, sudjelovati i Hans-Dieter Steinmetz, njemački autor i publicist iz Drezdena. Organizatori najavljuju kvalitetan program uz podsjećanje kako je prvi svjetski prijevod Karla Maya objavljen 1880. godine u Vukovaru, u časopisu Sriemski Hrvat.
Kraj kolovoza (od 23. do 26.) obilježit će 12. Vukovar film festival te River jazz festival koji će 26. kolovoza biti održan u perivoju dvorca Eltz.
Dragana Korpoš
Sutra koncert Maje Šuput
Kada je riječ o glazbenim sadržajima, sutra će na Trgu RH od 21 sat koncert imati Maja Šuput, a od 23 sata nastupit će Kameny. Grad Vukovar organizator je i koncerta Dražena Zečića zakazanog za 11. kolovoza. Ljubitelji nešto tvrđeg zvuka na svoje će doći 28. srpnja, kada će na aerodromu Borovo biti organiziran moto-party, uz koncert Atomskog skloništa.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana