Regija
RAZRJEŠENJA I IMENOVANJA

Vlč. Dragan Hrgić dekan je Slatinskog dekanata
Objavljeno 10. srpnja, 2018.
SLATINA
Prema novim razrješenjima i imenovanjima u Požeškoj biskupiji, upravitelj Župe svetog Josipa u Slatini, velečasni Dragan Hrgić imenovan je novim dekanom Slatinskog dekanata, koji obuhvaća dvije župe u Slatini i župe u Sladojevcima, Sopju, Voćinu, Čađavici, Novoj Bukovici i Podravskoj Moslavini.
– Osobno ovu službu, kao i druge koje su mi povjerene, smatram kao još jedan način služenja ljudima kojima sam poslan u trenutnim okolnostima slatinskoga kraja - rekao nam je novi dekan.
Vlč. Hrgić svoju novu službu opisuje kao dužnost i pravo da promiče i usklađuje zajedničku pastoralnu djelatnost u dekanatu, brine da svećenici njegova dekanata žive u skladu sa svojim staležom i dužnostima, da se sve događa prema propisima, da se župne knjige i administracija ispravno pišu, vode i čuvaju, da brine o svećenicima kojima je potrebna materijalna ili duhovna pomoć, obilazi župe prema odluci biskupa...
Dosadašnji dekan i voćinski župnik vlč. Mladen Štivin imenovan je za župnika Župe sv. Terezije Avilske u Požegi, a na mjesto upravitelja Župe Pohoda Blažene Djevice Marije u Voćinu i voditelja voćinskog Svetišta dolazi vlč. Ivan Ereiz, koji je do sada bio župni vikar u Župi svetog Leopolda Mandića u Požegi.
Mladomisnik iz Mikleuša, Marko Dušak imenovan je za službu župnog vikara u Župi Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Novoj Gradiški, a mladomisnik iz Voćina, Kristijan Perić imenovan je za službu župnog vikara u Župi svetog Leopolda Mandića u Požegi. Mladomisnik iz Slatine, Ivan Rončević imenovan je za službu tajnika požeškog biskupa i za bilježnika Biskupskog ordinarijata u Požegi.
Msgr. Vladimir Škrinjarić imenovan za arhiđakona Slavonsko-podravskog arhiđakonata. P. Žarković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike