Osijek
U GOSPODARSKU ZONU ANTUNOVAC ULAŽU VIŠE OD 21 MILIJUN KUNA

Inkubator i akcelerator stvarat će nove ideje, projekte i poduzetnike
Objavljeno 7. srpnja, 2018.

Svečano je u Gospodarskoj zoni Antunovac jučer počela gradnja Poduzetničkog inkubatora i akceleratora koji će generirati gospodarstvo u toj općini, ali i u širem okruženju. U temelje objekta vrijednog više od 21 milijun kuna simbolično su prve lopate betona ubacili općinski načelnik Davor Tubanjski, direktorica Agencije za održivi razvoj Općine Antunovac Nataša Tramišak, osječko-baranjski župan Ivan Anušić i pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac.

"Projekt PIA, kojem je nositelj Općina Antunovac, a partner RODA, jedan je od najvećih općinskih projekata u posljednje vrijeme i sigurno donosi nešto novo i dobro na tržištu. Zahvaljujem svima koji su radili u kreaciji ovog projekta te se nadam da će nas Ministarstvo i dalje podržavati u našem razvoju", kazao je Tubanjski.
Župan Anušić istaknuo je kako je ovo investicija u rangu četiri antunovačka proračuna. "To je infrastruktura koja će stvarati nove poduzetnike, ideje i projekte - sve što trebamo u ovom dijelu Hrvatske. Drago mi je što sada u ulozi župana zajedno s Ministarstvom gospodarstva i s novim načelnikom Općine nastavljam ovaj projekt. Općina Antunovac s novim će vodstvom nastaviti razvijati projekte uz potporu Županije i Ministarstva", izjavio je Anušić.
Ana Mandac naglasila je da potpora iznosi 19,7 milijuna kuna. "Temelji PIA-e udareni su prije deset godina, kada je Anušić kao načelnik Antunovca formirao odličan tim, kao i sada na mjestu župana, što je rezultiralo optimističnom pričom iz Slavonije i preduvjet je da ljudi ostanu živjeti ovdje", kazala je Mandac.
Tramišak je pojasnila kako se PIA Antunovac sufinancira sredstvima EU-a iz europskog Fonda za regionalni razvoj. "Radovi će biti gotovi do svibnja, a na 3200 kvadrata postoji 35 poslovno-proizvodnih prostora. Fokus će biti na radu poduzetničko-potporne institucije Agencije RODA s malim i srednjim poduzetnicima i poduzetnicima početnicima, a tu prije svega mislim na mlade poduzetnike i žene poduzetnice. Dok gradimo, provodimo radionice sa suradnicima na projektu kako bismo približili poduzetništvo ciljnim skupinama, i to uspješno, jer se osnivaju nove tvrtke. U PIA-i ima mjesta i svim poduzetnicima poručujem da su dobrodošli. Raspisat ćemo natječaj, planiramo ovdje smjestiti 21 postojećeg poduzetnika i još 12 novoosnovanih tvrtki. S njima će, uz RODU, raditi još jedna poduzetničko-potporna institucija koja će pružati usluge mentoriranja i pomagati kod prijave na natječaje. D. Pejić
U planu je smjestiti 21 postojećeg poduzetnika i 12 novoosnovaniht vrtki na 3200 četvornih metara
Možda ste propustili...

PANEL-RASPRAVA NA 10. KREATIVNOJ RIZNICI

Primjeri kružne kreativnosti su već posvuda oko nas

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

Najčitanije iz rubrike