Regija
POHVALNICE I NAGRADE NAJBOLJIM UČENICIMA

Slatinski su učenici najbolji u županiji
Objavljeno 20. lipnja, 2018.

SLATINA - Gradonačelnik Denis Ostrošić uručio je pohvalnice Grada najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola za postizanje izvrsnih rezultata u radu tijekom prošle školske godine. Najbolji učenik svake škole primio je i novčanu nagradu od 1000 kuna. Ostrošić je pritom zahvalio ravnateljima, djelatnicima škola i učenicima. Izrazio je zadovoljstvo zbog izbora sva tri najučenika županije jer je Elena Bićanić iz OŠ J. Kozarca najučenica osnovnih škola, Gordana Borotić iz Srednje škole M. Marulića srednjoškolskih četverogodišnjih programa, a Miroslav Main iz Industrijsko-obrtničke škole najučenik trogodišnjih programa i dobitnik nagrade Šegrt Hlapić. Prema riječima ravnatelja Industrijsko-obrtničke škole Mladena Graovca, izbor Miroslava Maina, koji se tako uspješno obrazuje za zanimanje vodoinstalatera, za najučenika županije i dobivanja nagrade Šegrt Hlapić, velika je promocija obrtničkih zanimanja i utječe na razmišljanja učenika da se isplati upisati u Industrijsko-obrtničku školu.


– Školi puno znači izbor Elene Bićanić jer već treću godinu zaredom naša škola ima najučenicu županije - kaže ravnateljica OŠ J. Ksenija Vujanović Juras.

Ravnatelj Srednje škole M. Marulića Darko Špoljarić kaže da je Gordana Borotić svestrana učenica i da je zasluženo dobila to veliko priznanje. Nagrade su primili i Antonia Leko, najbolja učenica Glazbene škole M. Kelemena te Dominik Kizivat, najučenik OŠ E. Kumičića.P.Žarković

Najčitanije iz rubrike