Regija
OTVORENA IZLOŽBA

Sjećanje na Đakovo
Objavljeno 15. lipnja, 2018.

ĐAKOVO

Jučer je u Centru Amadea, dnevnom boravku za starije i osamljene osobe, otvorena izložba fotografija Marka Fergera, starim Đakovčanima poznatog majstora umjetničke fotografije. Inicijator i autor izložbe, Markov sin Dubravko, predstavio je fotografije, uz pomoć časne sestre Natalije, štićenicima Centra koji nisu krili zadovoljstvo viđenim. Bliska im tematika, nekadašnji izgled grada, okoliša i događaja iz prošlosti, pobudila je u njima sjećanja i nostalgiju jer je uz svaku fotografiju slijedilo Dubravkovo pojašnjenje, a zanimljivo je što je poslije uslijedila i priča o starom Đakovu.

- Ovo su fotografije koje su obišle cijeli svijet, a za sebe volim reći da sam nostalgičar jer na taj način želim animirati ljude da razmišljaju o ljepoti svoga grada i građanskog društva, kaže Dubravko, bivši obrtnik a sada umirovljenik, koji je napisao nekoliko knjiga s temom o prošlosti grada. Riječ je o trilogiji Mali zeleni bicikl, Svjedok jedan ko nijedan, a zadnji dio - Starom Đakovu, još se piše.

Sličnu izložbu uz čitanje odlomaka iz svojih knjiga sjećanja i uspomena nedavno je održao i u Centru za starije i nemoćne, a ovih dana će posjetiti i osnovne škole.M.Alduk

Najčitanije iz rubrike