Regija
PROSLAVILI I DODIJELILI PRIZNANJA

DVD Kutjevo već 125 godina sumještanima je oslonac u ugrozama
Objavljeno 12. lipnja, 2018.

KUTJEVO

DVD Kutjevo, koji ima 126 članova, svečanom sjednicom, pokaznom vježbom, mimohodom vatrogasaca kroz grad te dodjelom medalja i priznanja zaslužnim vatrogascima za dugogodišnji rad obilježio je 125 godina postojanja. Prigodno su uz obljetnicu priredili i izložbu vatrogasne opreme u Vatrogasnom domu. Proslava je održana pod pokroviteljstvom Grada, supokrovitelji bili su Požeško-slavonska županija, Hrvatska vatrogasna zajednica i Županijska vatrogasna zajednica.

Pozdravne riječi sudionicima i gostima uputio je predsjednik DVD-a Kutjevo Josip Ašenbrener, koji je primio zlatnu plaketu HVZ-a, kao i član DVD-a Ivan Terzić, i to za posebne zasluge u ovoj djelatnosti. Tomo Rajh dobio je spomenicu Vatrogasni veteran.

Vatrogasna zajednica županije dodijelila je Srebrne plamenice koje su primili Franjo, Marko, Stanislav i Tomislav Ašenbrener, Darko Božić, Milenko Galić i Roman Vranić, a dobitnici srebrnih medalja su Mato Antunović, Anita, Franjo, Marko i Tomislav Ašenbrener te Darko Božić, Zoran Gordanić, Antun Paša, Slavica Posedi, Zlata Rajf, Mihovil i Mijo Štivić te Damir Vidić.

Odličja Vatrogasne zajednice Požeštine dobili su Josipa, Marija i Manuela Ašenbrener, Marina i Marko Božić, Ivan Kolesar, Vinko Kresevljak, Đuro Sarajlić, Josip Štivić, Marija Terkeš i Ivan Vončina (brončane medalje), a Marko Božić, Đuro Sarajlić, Mihovil Štivić i Ivan Vončina Brončane plamenice.

Podsjetilo se i na povijest kutjevačkog DVD-a koji je tri godine nakon osnivanja gradio prvi vatrogasni dom.

- Vi ste tu za nas, za naše mjesto, naš narod, svima kako biste pomogli u svim ugrozama od poplava i prometnih nesreća do priključivanja u različite akcije spašavanja i da ne nabrajam sve aktivnosti u kojima ste među glavnim dionicima. Da se drugi ne uvrijede što ću reći, teško bi bilo življenje bez vatrogasaca. Vi ste svima nama oslonac, ulijevate u sve nas sigurnost i kada ste u našoj neposrednoj blizini, uvjeren sam da se svaki od nas osjeća sigurnijim – kazao je gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir s kojim je bio predsjednik Gradskog vijeća Ivica Ribičić. On je predsjedniku Ašenbreneru uručio svečanu zastavu društva koju je potom posvetio kutjevački župnik Marijan Đukić.

Vatrogascima je čestitao i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, Radovan Rotar, potpredsjednik VZ-a Požeštine, Zdenko Mautner, zapovjednik VZ grada, i Zlatko Zerdin, predstavnik VZ-a Pakrac-Lipik.

U programu je nastupio mješoviti pjevački zbor Matice umirovljenika Kutjevo. Na pokaznoj vježbi vatrogasci su s punom opremom i vatrogasnim vozilima izveli gašenje požara na Trgu graševine, na zgradi gradske uprave i okolnim zgradama. AGM Kruna

Možda ste propustili...

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

Najčitanije iz rubrike