Kultura
AMERIČKA DŽEZ DIVA I VIŠESTRUKA DOBITNICA GRAMMY-JA

Dee Dee Bridgewater na 69. dubrobačkim ljetnim igrama
Objavljeno 12. lipnja, 2018.

DUBROVNIK - Američka džez diva i višestruka dobitnica nagrade Grammy Dee Dee Bridgewater nastupit će na 69. dubrovačkim ljetnim igrama, uz Jazz orkestar HRT-a. kojim će ravnati Andreas Marinello, 18. srpnja ispred Katedrale.

Dee Dee Bridgewater jedna je od najboljih pjevačica na današnjoj svjetskoj džez sceni. Njezine jedinstvene izvedbe džez standarda donijele su joj tri nagrade Grammy, a uloga Glinde u mjuziklu The Wiz prestižnu nagradu Tony.

Zahvaljujući autentičnoj osobnosti i bogatom koncertnom i kazališnom iskustvu, nastupi Dee Dee Bridgewater neki su od najuzbudljivijih vokalnih predstava. Njezini su nosači zvuka proglašavani najboljim džez albumima, a mnogi ju smatraju nasljednicom slavne Elle Fitzgerald. Uz to je UN-ova ambasadorica dobre volje.

Jazz orkestar HRT-a, jedini profesionalni sastav te vrste u Hrvatskoj, svojim kontinuiranim 70-godišnjim djelovanjem, svrstava se među najdugovječnije big bandove na svijetu, a kao jedan od najutjecajnijih džez sastava na hrvatskoj glazbenoj sceni, ujedno je i pravi nukleus ponajboljih džez glazbenika među kojima mnogi, osim kao izvođači, djeluju i kao skladatelji i aranžeri. Od 2015. šef-dirigent je Andreas Marinello. N.Vek.

Možda ste propustili...

U UMJETNIČKOM PAVILJONU "KALEIDOSKOP" KSENIJE TURČIĆ

Stvarnost kolažirana u kaleidoskopsku igru

DIRIGENT JE STEFANO RABAGLIA

Bellinijeva "Norma" premijerno u Rijeci

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KONCERT U AMFITEATRU EURODOMA

Uzbuđenje i Zumbića i publike - na najjače!

2

ŠVEĐANIN NA MOTOVUNSKOM BRDU

Rubenu Östlundu Maverick Motovuna

3

U UMJETNIČKOM PAVILJONU "KALEIDOSKOP" KSENIJE TURČIĆ

Stvarnost kolažirana u kaleidoskopsku igru