Kultura
VINKOVAČKA GRADSKA KNJIŽNICA I ČITAONICA

Otvoren 6. Festival dječje knjige
Objavljeno 29. travnja, 2024.
U vinkovačkoj Gradskoj knjižnici i čitaonici otvoren je 6. Festival dječje knjige, na kojemu su gostovali pisci za djecu, održane kreativne radionice i kazališna predstava. Kako kaže ravnateljica Vedrana Lugić, to je još jedan od načina poticanja čitanja i voljenja knjige od najranije dobi.

- Kao suorganizator Festivala ponosni smo i sretni jer su djeca uključena u čitanje, razne aktivnosti i programe odmalena, te tako postaju korisnici za sva vremena - kaže Lugić, dodajući kako su pripremili i razne nagrade za posjetitelje.

Pročelnik Upravnog odjela za sport, mlade i demografiju Vukovarsko-srijemske županije Mario Meštrović kaže da je to dan ispunjen aktivnostima za djecu, u kojemu su uživali kao i svake godine, a cilj je poticati djecu da čitaju, uče, imaju radne navike, ali i da vide prostor vinkovačke knjižnice i sve ono što bi im pomoglo izgraditi vještine, na kojima bi s njima trebali raditi njihovi odgojitelji i roditelji. Podsjeća kako je drugi dan Festivala 29. travnja u Tordincima jer svaku godinu prakticiraju disperzirati festival, tako da jedan dan bude u Vinkovcima, a drugi negdje drugdje u županiji.

- Ove je godine izbor pao na Tordince, gdje će gosti biti i djeca iz ostalih osnovnih škola. Prošle smo godine imali Festival knjige u Komletincima, i bio je izniman odaziv uz trud nastavnica tamošnje škole. Djeca su i ove godine pitala postoji li kakva mogućnost da se županija u nekom drugom obliku uključi u organizaciju nekog događaja, pa vjerujemo da će tako biti i u Tordincima - kaže Meštrović. M. Flego
Možda ste propustili...

OTVOREN DEVETI HRVATSKI TRIJENALE GRAFIKE U KLOVIĆEVIM DVORIMA

Radovi umjetnika različite dobi i umjetničkih izražaja

HRVATSKI KNJIŽEVNIK, PJESNIK, PREVODITELJ I UMJETNIK IZ DUBROVNIKA

Preminuo akademik Luko Paljetak

Najčitanije iz rubrike