Regija
3. FESTIVAL SLANINE I VINA „SLANVIN“

Tko će ljepše narezati i ispeći „slaninsku ružu“
Objavljeno 17. svibnja, 2018.

KAPTOL - Treći festival slanine i vina “Slanvin”, koji će se održati u Sportskom parku u Kaptolu, u subotu, 19. svibnja, s početkom u 16 sati, jedna je u nizu gastro i enomanifestacija kojima se želi vratiti na stol tradicionalne mesne delicije Slavonije.

– Danas slavimo slaninu, a na našem festivalu slanine i vina natječemo se tko će napraviti najljepšu “slaninsku ružu” i ispeći je na otvorenoj vatri. To je poznati specijalitet koji se uvijek pravio na otvorenom, uz čuvanje stoke, u lovu, u šumi dok su se pravila drva - u ime organizatora rekao je glavni urednik tjednika Kronika požeško-slavonska Vladimir Protić.

Kako se na istoj lokaciji održava i susret vinara iz cijele Požeštine i okolice, vinara s Krka i iz Mađarske te se dodjeljuju diplome za najkvalitetnija vina 11. Županijskog i 5. Međunarodnog ocjenjivanja kvalitete vina u organizaciji Udruge vinara Vino-kap, na najbolji način se prikazuje pravo sljubljivanje pečene slanine i vina.

Uz manifestaciju bit će organiziran i etnosajam domaćih proizvoda i rukotvorina.

I ove su godine organizatori ovoga festivala tjednik Kronika požeško-slavonska, Požeški čuvari baštine i Udruga vinogradara, vinara i voćara Vino-kap općine Kaptol. Pokrovitelji manifestacije su Općina Kaptol i Požeško-slavonska županija.AGM Kruna

Možda ste propustili...

DANI FRANKOFONIJE U SŠ MARKA MARULIĆA

Upoznali francuski film, osmislili strip

ODIGRAN 2. BRZOPOTEZNI TURNIR OPEN BIZOVAC 2024

Najbolji Dinko Huis, Matej Filić i Damir Meško

Najčitanije iz rubrike