Osijek
ŽUPANIJSKA SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA

Predstavljeni radovi kreativnih učenika
Objavljeno 4. svibnja, 2018.

Osnovna škola Ernestinovo organizirala je jučerašnju Smotru učeničkog zadrugarstva Osječko-baranjske županije, održanu na Trgu Ante Starčevića. Učeničke zadruge osnovnih i srednjih škola te Centar za odgoj i obrazovanje predstavili su svoje proizvode, ali i prikazali kako nastaju. Otvorena u jutarnjim satima, smotra je bila natjecateljskog, izložbenog i prodajnog karaktera, a pred kraj su objavljeni rezultati i održana je predaja učeničkih radova za Županijski stol.

- Radi se o 16. Županijskoj smotri učeničkih zadruga. Trenutno se na trgu nalaze 22 zadruge, a za sve to možemo zahvaliti Gradu Osijeku, koji je prepoznao ovakvu manifestaciju i omogućio izlazak sa štandovima, strujom i prostorom. Široka je lepeza izloženih proizvoda koji se mogu kupiti, ali i vidjeti kako oni nastaju, te na taj način upoznati s radom pojedine zadruge. Tako možemo vidjeti učenike koji prezentiraju kako je nastala određena torba, svijeća, krema i slično - poručuje profesorica Ivana Kardo, voditeljica Podružnice učeničkih zadruga Osječko-baranjske županije.

Ova manifestacija lijep je primjer širenja razvoja poduzetničkog duha među školarcima naše županije, a treba napomenuti i da će najbolje zadruge ostvariti pravo sudjelovanja na 30. državnoj Smotri učeničkih zadruga, koja će se održati u Vinkovcima od 11. do 14. listopada.

D. Miklić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike