Regija
KRISTAL-SLADORANA

U petak koncert “Firuli firulu proljeće je tu...!”
Objavljeno 19. travnja, 2018.

ŽUPANJA - KUU Kristal-Sladorana organizira cjelovečernji koncert dječjih folklornih i tamburaških grupa Udruge. U programu kojega su djeca strpljivo i s radošću pripremala sa svojim voditeljima Anom i Ivanom Zlatunić te Ilijom Nikolić prožimat će se plesovi Slavonije, Međimurja, Posavine, Like.

- Želja nam je da se prikaže dječje folklorno stvaralaštvo, čudesna priča neuništivog duha gdje djeca kroz razne igre, brojalice, pjesme i plesove savladavaju i uče povijesnu građu svoga naroda i svoje kulture. Djeca su uvijek željela imitirati odrasle, a pritom su odigrala i veliku ulogu u očuvanju pojedinih običaja koje su odrasli odbacili, a oni ih nastavili živjeti u dječjoj igri i dječjem životu - pojašnjava Ivan Zlatunić, stručni folklorni voditelj.

Koncert će početi Proljetnom pjesmom, a na sceni će biti svi dječji uzrasti, D, C i B grupe folklora te početnici škole tambure, kao i srednja skupina tamburaša.

- Podržimo naše najmlađe u njihovom načinu čuvanja hrvatske tradicijske kulture - pozivaju “kristalci”. Koncert pod nazivom “Firuli firulu proljeće je tu...!”, bit će u petak, 20. travnja, u dvorani kina Kristal, u 19 sati.M.L.O.

Možda ste propustili...

NAŠIČKO GRADSKO VIJEĆE JEDNOGLASNO

Poznati su dobitnici gradskih priznanja

OBILJEŽENE OBLJETNICE ROĐENJA VELIKANA

Cvijeće pred bistama Kršnjavoga i Bilinskog

Najčitanije iz rubrike