Regija
VIŠEMILIJUNSKE INVESTICIJE

Rekonstrukcije više ulica, spiralni tobogan, reflektori...
Objavljeno 23. ožujka, 2018.
Do kraja će ljeta u funkciji biti i novo reciklažno dvorište, a ovih je dana završena sanacija posljednjeg divljeg deponija

KNEŽEVI VINOGRADI - Čak 11 odluka o raspisivanju javne nabave donijelo je Općinsko vijeće Kneževi Vinogradi na posljednjoj sjednici, što znači da “suljošane” očekuje isto toliko projekata, od kojih će većina biti realizirana do kraja ljeta. Kada se njima dodaju infrastrukturalni projekti koji su u tijeku, može se reći kako će se u općinu do kraja ljeta sliti nekoliko desetaka milijuna kuna iz EU i domaćih fondova. Dio će biti financiran iz vlastita proračuna. Najvrjednije investicije, čije su realizacije počele, su rekonstrukcija prometnice od Kneževih Vinograda do državne ceste D7 - križanja prema Osijeku i Belom Manastiru, vrijedna 16 milijuna kuna, te izgradnja zgrade s 20 stanova u kojoj bi trebali biti smješteni preostali stanovnici pustara Sokolovca i Jasenovca (te socijalno ugroženi), vrijedna devet milijuna kuna.

- Čitav je niz projekata, čija je vrijednost 50-ak milijuna kuna. Gotovo šest milijuna kuna vrijedna je izgradnja prometnice koja će se protezati trasom nekadašnje pruge, od kružnog toka pa gotovo do silosa. Predstavljat će kičmu razvoja našeg SRC-a jer je uz nju planirana izgradnja hotela, hostela i kampa. Gotovo 800.000 kuna bit će vrijedna projektna dokumentacija za potpunu rekonstrukciju nekoliko ulica u Karancu i Kneževim Vinogradima. Tomu treba dodati i skorašnji završetak Petefijeve u Zmajevcu te istoimene u Kneževim Vinogradima, kao i pločnik u Kamencu - kaže Vedran Kramarić, načelnik općine. Od sredstava iz Interreg programa Hrvatska-Mađarska, moderniziran će biti prostor između pošte i ambulante koji služi kao tržnica.

- Cijeli će prostor biti opločen, nabavit ćemo deset štandova, postaviti infopunktove i dovesti vodu - kaže Kramarić, nastavljajući kako će novi sadržaji dočekati i posjetitelje Bazena, kojih je prošle godine bilo 35.000. Do početka sezone tamo bi trebao biti postavljen spiralni tobogan dug 50 metara, kakav je već instaliran u Đakovu.

- Bit će postavljen kod ulaza na bazene. Time će biti završena prošle godine započeta rekonstrukcija kompleksa - ističe, dodajući kako su pomoć za njegovo postavljanje tražili od Osječko-baranjske županije i Hrvatske turističke zajednice. Do kraja će ljeta u funkciji biti i novo reciklažno dvorište, a ovih je dana završena sanacija posljednjeg divljeg deponija u što su uložili više od dva milijuna kuna. U idućih mjesec dana na nogometnom igralištu NK-a Poleta u Karancu bit će postavljeni reflektori, u što će iz općinskog proračuna biti utrošeno 200.000 kuna.

Ivica GETTO

Ukupno

ULAŽU PEDESETAK MILIJUNA KUNA

Kanalizacija u Karancu

Za mještane je Karanca sigurno dobra vijest kako se do početka srpnja očekuje građevinska dozvola za izgradnju kanalizacije u tom mjestu. “Radove će izvoditi Hrvatske vode, a nadam se da će oni početi do kraja ove godine” kaže Kramarić, dodajući kako je vrijednost radova 13 milijuna kuna. Sufinancirat će ih Hrvatske vode i općina.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike