Osijek
JOSIPOVAC - DAN MJESNOG ODBORA I CRKVENI GOD

Prioritet je kružni tok na križanju Osječke i Bizovačke
Objavljeno 19. ožujka, 2018.

Svečanom sjednicom Vijeća Mjesnog odbora Josipovac u Hrvatskom domu Josipovac jučer je u ovom prigradskom naselju započelo obilježavanje Dana Mjesnog odbora i crkvenog goda Župe sv. Josipa.

Uobičajeno, bila je to prigoda da se “svedu računi”. U prošloj godini nastavljena je gradnja ili rekonstrukcija nogostupa i uvođenje javne rasvjete, za ovu godinu u planu za nogostupe su Školska, Kozarčeva i Bizovačka ulica, javnom rasvjetom bit će osvijetljena Ulica kralja Petra Svačića i Ulica braće Radić. Nastavit će se aktivnosti na uređenju javnih površina i dječjih igrališta.

Ipak, Josipovčani, ne skriva to Dubravko Brdar, predsjednik Vijeća MO-a, žele još veći angažman Grada Osijeka.

Priželjkuje da dio njihova programa prioriteta bude uvršten u kapitalne investicije koje se realiziraju iz sredstava gradskog proračuna. Ponajprije želja je da se na raskrižju Bizovačke i Osječke (takozvani josipovački ipsilon) uredi kružni tok, priželjkuje se uređenje parkirališta ispred župe i osnovne škole, rješavanje pitanja odvodnje na terenima sportskih klubova, a Brdar će podsjetiti kako je u Josipovcu još samo jedna ulica, Stjepana Brodarića, ostala neasfaltirana.

Kao gost, dožupan Petar Lagator podsjeća domaćine na aktivnosti Županije da u sinergiji s državnim institucijama i Gradom Osijekom preko EU fondova dođe do raspoloživih sredstva upravo za realizaciju ovakvih komunalnih projekata. Dogradonačelnik Boris Piližota pak podsjeća na nastavak projekta daljnjeg zacjevljenja kanala Crni fok, čime će se Višnjevac i Josipovac povezati kroz Dubrovačku i Ulicu kneza Domagoja. Investicija je to koja se realizira iz sredstava Hrvatskih voda, a novcem gradskog proračuna uredit će se prometna infrastruktura.

Tiha želja Josipovčana i dalje ostaje dovođenje tramvaja, a Željko Kovačević, bivši prvi čovjek josipovačkog Vijeća MO-a, a sada na čelu ispostave Hrvatskih voda u Osijeku, najavljuje ideju da se iz Školske ulice realizira još jedan pješački most.

Nakon svečane sjednice položeni su vijenci na spomen-obilježju žrtvama Domovinskom ratu u Osječkoj ulici, a u crkvi sv. Josipa održana je sveta misa koju je predvodio župnik Tomislav Đukez. D. Kuštro

Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK ZA PRAZNIK RADA

Grah i druženje kod katakombi

DJELATNICI VODOVODA SU NA TERENU

Nastavak ispiranja mreže hidranata

Najčitanije iz rubrike