Regija
SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

Priznanja darivateljima
Objavljeno 19. ožujka, 2018.

Vezani članci

HRVOJE TOPALOVIĆ, NAČELNIK OPĆINE ĐURĐENOVAC

Realizirali projekte koji vrijede 31,1 milijun kuna

ĐURĐENOVAC - U povodu Dana općine i blagdana sv. Josipa održana je svečana sjednica đurđenovačkog Općinskog vijeća koju je otvorio predsjednik Tomislav Abičić. Načelnik Hrvoje Topalović istaknuo je kako je prošla godina za Općinu bila vrlo značajna zbog investicijskog aspekta, jer su realizirani brojni komunalni, javno-prometni i društveni projekti, uglavnom sredstvima EU-a.

- Za projekt gradnje vodocrpilišta, sanaciju odlagališta otpada te izradu projektne dokumentacije za gradnju sustava odvodnje otpadnih voda, u prošloj godini smo iz fondova EU-a privukli gotovo 32 milijuna kuna, što nas svrstava u uspješne općine u Hrvatskoj prema realizaciji projekata financiranih sredstvima Europske unije – naglasio je Topalović.

U ime gradonačelnika i načelnika nazočne je pozdravio gradonačelnik Našica Josip Miletić, koji je čestitao na svemu napravljenom i zaželio ostvarenje svih zacrtanih zadataka. Okupljenima se obratio i pomoćnik ministra graditeljstva i prostornog uređenja Zdravko Vukić, koji je čestitao stanovnicima općine Đurđenovac njihov dan i blagdan sv. Josipa.

U ime predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, nazočne je pozdravio osječko-baranjski dožupan Goran Ivanović, koji je rekao kako je smisao i svrha općinskog, županijskog i državnog djelovanja raditi u interesu svih građana i stalno podizati kvalitetu života te poručio da je trenutak za zajedništvo.

- Upravo to činimo kroz projekt Slavonija, Baranja i zapadni Srijem koji financira EU, i u sljedeće tri godine ovaj će projekt unaprijediti ovaj kraj - kazao je dožupan Ivanović.

U sklopu svečane sjednice dodijeljene su Zahvalnice Općine Đurđenovac višestrukim darivateljima krvi. Zahvalnice su dodijeljene Krunoslavu Šćetaru za 100 davanja krvi, Božici Šustić za 55 puta, a Toniju Markotiću, Stjepanu Makaju, Zoranu Horvatu, Slobodanu Kadiću i Davoru Šratelu za 50 puta darovanu krv.

U kulturno-umjetničkom programu nastupili su KUD Zagorci Beljevina, KUD Đurđenovac, KUD Jasen Šaptinovci te crkveni zbor Župe sv. Josipa Đurđenovac.

Svečanoj sjednici prethodilo je polaganje vijenca i paljenje svijeća kod spomen-obilježja ispred zgrade Općine.S.Fridl

Možda ste propustili...

U AKCIJI 1200 SUDIONIKA

Čistili Belišće

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen

Najčitanije iz rubrike