Osijek
22. GRADSKO NATJECANJE MLADIH HRVATSKOG CRVENOG KRIŽA

Na sljedeću razinu natjecanja odlaze učenici OŠ Mladost i II gimnazije
Objavljeno 10. ožujka, 2018.
Osnovna škola Mladost u kategoriji podmlatka i II gimnazija u kategoriji mladih osvojili su prva mjesta na 22. gradskom natjecanju Mladih Hrvatskog Crvenog križa u Osijeku održanom u subotu u Osnovnoj školi „Dobriša Cesarić“. U kategoriji podmlatka natjecalo se šest osnovnih škola, a i sedam ekipa srednjih škola borilo se za što bolja mjesta.
- Današnji pobjednici iz obje kategorije predstavljaju svoje škole i GD Crvenog križa Osijek na međužupanijskom natejcanju mladih HCK-a koje će se za našu i Virovitičko-podravsku županiju održati u Virovitici 14. travnja, rekao je Denis Ćosić, predsjednik Gradskog društva Crvenog križa, organizatora ovog natjecanja koje, osim vještina natjecatelja, prezentira i rad Crvenog križa, a posebno mladih na području pružanja prve pomoći.  Koliko je to bitno u svakodnevnom životu, istaknuo je i Romano Kristić, pročelnik Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Grada Osijeka. Kristić je zahvalio organizatorima za ovakvu vrstu natjecanja te dodao da je važnost, osim natjecateljskog duha, također i vještina spašavanja ljudskog života, a što je neprocjenjivo.
- Prijašnje generacije današnjim su natjecateljima zadale visoke ciljeve, no ne sumnjamo da će i danas natjecatelji pokazati svu raskoš znanja, nakon što su vrijedno radili cijelu proteklu godinu. Želim im što bolje predstavljanje na budućim natjecanjima, poručio je Kristić ispred Grada Osijeka, ujedno i partnera te trajnog pokrovitelja GD Crvenog križa Osijek.Marija Mihelić

Druga i treća mjesta
Uz spomenute prvoplasirane ekipe, drugo mjesto među osnovnim školama zauzela je OŠ Bijelo Brdo, a treće OŠ Antuna Mihanovića. Druga u kategoriji mladih bila je Medicinska škola Osijek, dok je treće mjesto pripalo Tehničkoj školi i prirodoslovnoj gimnaziji Ruđera Boškovića. Uz provjeru znanja o pokretu Crvenog križa, natjecatelji su iskazali svoje znanje o međunarodnom humanitarnom pravu, pravima djeteta, ljudskim pravima, ali i pokazati vještine iz pružanja prve pomoći.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike