Osijek
PREDSTAVLJENA APLIKACIJA “IZI DO POTPORA”

Svi podatci o poduzetničkim potporama na jednom mjestu
Objavljeno 16. veljače, 2018.

U poduzetničkom inkubatoru BIOS jučer je predstavljena aplikacija neobičnog englesko-hrvatskog naziva “Izi do potpora”, koju je osmislila Tanja Kovačević, konzultantica, inovatorica i direktorica tvrtke KOTA projekt.

- Posrijedi je prvi i jedini internetski dostupan konzultant u Hrvatskoj. Naš projekt je jedinstven jer je na jednom mjestu okupio sve natječaje za dobivanje potpora koji postoje u našoj zemlji. Namijenjen je ne samo poduzetnicima nego i svim ostalim poslovnim subjektima poput udruga, zadruga i obiteljskih poljoprvrednih gospodarstava, tijela regionalne i lokalne samouprave te sveučilišta. Svi mi imamo isti problem, svaki dan u uvjetima internetskog bespuća tražimo natječaje koji su objavljeni ili su u pripremi. Netko tko nije upućen u potragu za tim informacijama ispisivanjem riječi “eu fondovi” na tražilici Google biva zatrpan neselektivnim informacijama o konzultantskim tvrtkama. Poduzetnik koji dnevno mora raditi od 15 do 20 sati kako bi opstao teško se s tim nosi i to ne razumije, a ima pravo na poticajni novac. Hrvatskoj je odobreno 10,6 milijardi eura, a od tog nepovratnog novca povukli smo jako malo. Mislim da je prije svega problem što se ljudi ne snalaze. Naša aplikacija ne temelji se samo na fondovima Europske unije nego uključuje i nacionalne fondove namijenjene istoj svrsi, poticanju poduzetništva. Informacije o natječajima za taj novac, do sada rasute na mnogo različitih internetskih stranica raznih ministarstava, županija i gradova, sada se nalaze na jednom mjestu. Na aplikaciji “Izi do potpora” imate mogućnost pretraživanja i po mjestu ulaganja, po namjeni i po prihvatljivom prijavitelju - objasnila je Kovačević.

Nakon Zagreba i Vukovara aplikaciju je platio i Grad Osijek, omogućivši svim poslovnim subjektima u gradu da se koriste tom bazom podataka, koja sadržava podatke o 600 natječaja za potpore namijenjene poduzetnicima. Predstavljanju aplikacije nazočio je i gradonačelnik Ivan Vrkić. Istaknuo je kako je, osim izgradnje infrastrukture, kojom se jednog dana neće imati tko koristiti s obzirom na toliko iseljavanje, potrebno uložiti i u razvoj poduzeništva, jer će se gradu i njegovim građanima to ulaganje višestruko vratiti. D. Celing

600

natječaja za potpore namijenjene poduzetnicima sadržava ova aplikacija

Možda ste propustili...

PREMIJERA FILMA “ŠTAFETA SMRTI”

Najšokantniji događaj iz Domovinskog rata

BORBA PROTIV SMRDLJIVIH MARTINA

Pomažu češnjak, žuti papir, menta i sapun