Osijek
U LASLOVU OD 1. VELJAČE

Projekt Festival multikulturalnosti
Objavljeno 27. siječnja, 2018.

Osnovna škola Laslovo provodi projekt Festival multikulturalnosti – razvojem interkulturnih kompetencija do umijeća komuniciranja, za koji je nedavno dobila sredstva.

Ravnateljica škole, prof. Silvija Bocka ističe kako će se svečana početna konferencija tog projekta održati 1. veljače u 11 sati, u prostorijama škole u Školskoj 1. Tom će prigodom partnerima predstaviti projekt njegova voditeljica Barbara Dadić Eđed.

- Projektom će se razviti novi kurikulumi za izvannastavne aktivnosti. Stručnim usavršavanjem nastavnika, upoznavanjem primjera dobre prakse te nabavom opreme unaprijedit će se nastavničke kompetencije i razvojni potencijal škola za rad na razvoju interkulturne pismenosti učenika. Nove izvannastavne aktivnosti usmjerene na razvoj interkulturne pismenosti povećat će kompetencije učenika nužne za cjeloživotno učenje – naglašava Bocka.

Dodaje kako projekt provode u suradnji s partnerima - OŠ Dežanovac, OŠ Kistanje, POU Vinkovci i Općinom Ernestinovo. Vrijednost projekta je 1.495.628 kuna i u cijelosti ga financira Europski socijalni fond (ESF) u sklopu Operativnoga programa Učinkoviti ljudski potencijali, a u okviru poziva “Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja”.

Projekt će se provoditi do 29. srpnja 2019. godine. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike