Dome slatki dome
KAMPANJA ZA NAPUŠTENE ŽIVOTINJE

Udomljavanje kao čarolija
Objavljeno 18. siječnja, 2018.
Braća Vidović i pas njihov Lola pozivaju na udomljavanje i na velikim novim plakatima

Braća Filip i Luka Vidović plijene pozornost zbog svojih glumačkih i iluzionističkih kvaliteta, a surađujući s udrugom Prijatelji životinja našli su se zajedno pred kamerama kako bi udružili snage za napuštene životinje i pozvali sve da dožive magiju koju donosi udomljavanje.

Simpatičan dvojac u dojmljivom videu u kojemu sudjeluju i plesačica Sara Ugrinić, brejkdenser Juraj Horvat i iluzionist Aryan Ivanković, kroz obrtanje uloga potiče gledatelje da se postave u situaciju napuštenoga psa i njegov težak put do novog doma. Osim u videu, braća Vidović i pas Lola pozivaju na udomljavanje i na fotografijama za velike plakate koji će biti postavljeni u Zagrebu, Osijeku i drugim gradovima.

“Tužan sam što ljudi napuštaju svoje životinje i ostavljaju ih da se same snađu, iako su svjesni da će završiti pod kotačima automobila, ili u kavezu pretrpanih skloništa. Ova kampanja prava je prilika za pokazati ljudima kako bi to bilo da su uloge obrnute i koliko je važno pokazati humanost”, ističe mađioničar Luka Vidović.

Filip Vidović kaže: “U trenutačno popularnoj predstavi moja kujica Lola, također sudionica kampanje, udomljena je iz skloništa i to smatram najboljom odlukom koju sam donio. Životinje nisu predmeti, nego svjesna živa bića i članovi obitelji. Udomite napuštenoga psa ili mačku i učinite dobro djelo”.

Kampanjom “Udomi” želi se naglasiti važnost udomljavanja i potaknuti ljude da se odluče na udomljavanje životinja iz skloništa umjesto na kupnju, čime podržavaju selektivni uzgoj i trgovinu živim bićima. Psi u skloništima nalaze se pod stalnom veterinarskom skrbi, cijepljeni su i kastrirani, a to su samo neke od prednosti udomljavanja umjesto kupnje.

Kampanji Prijatelja životinja pridružuju se Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu, gdje je sniman video, i Udruga Pobjede iz Osijeka, a uz podršku Mreže za zaštitu životinja. Sklonište u Dumovcu trenutačno na skrbi ima oko 200 pasa koji su završili u skloništu, jer ih je netko napustio, a i druga skloništa u Hrvatskoj puna su pasa koji čekaju dom. Kada bi svi koji razmišljaju o kupnji odabrali udomljavanje, sva skloništa bila bi prazna.

Organizatori kampanje vjeruju da će ove izravne humane poruke doprijeti do što većega broja građana i rezultirati odgovornijom skrbi za životinje. J.Kn.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana