Osijek
ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Priznanje prof. Snježani Barabaš-Seršić
Objavljeno 16. siječnja, 2018.

Snježana Barabaš-Seršić, profesorica i ravnateljica III. gimnazije Osijek, a ujedno i voditeljica Zimske škole informatike, nakon 25 godina nesebičnog rada i zalaganja dobila je Priznanje Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije. Uručenje priznanja odvilo se tijekom prošlotjednog svečanog otvorenja 11. Zime u Domu tehnike i 25. Zimske škole informatike za srednjoškolce, čime se naposljetku cijelo društvo zahvalilo profesorici Barabaš-Seršić na razvitku tehničke kulture na ovim područjima.

Prije svih, na dugogodišnjem stručnom i društvenom djelovanju, profesorici je zahvalio Marijan Rečić, član Upravnog odbora Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije, kojemu je Barabaš-Seršić otkrila kako je posljednjih 25 godina nastojala svim polaznicima pružiti mogućnost stjecanja posebnih informatičkih znanja i vještina koje učenici neće susresti u redovnom školovanju. Tako je za program Zimske škole informatike uvijek birala stručnjake iz raznih područja IT razvojnih koncepata, a koji su svoja znanja usavršili u gospodarstvu ili prosvjeti.

- Učenicima je tehnologija prirodno okruženje i jasno je da bi takve promjene trebali uzeti u obzir u školovanju. S obzirom na sveprisutnost informatike u svakodnevnom životu i s pretpostavkom da će postajati sve izraženija, računalno razmišljanje postaje nužna sposobnost za ''preživljavanje''- ističe omiljena ravnateljica III. gimnazije.

Na uručenju priznanja predstavljena je i izložba “Bilten”, na kojoj su izložena 23 broja tiskanog materijala koji dokazuje kako je inicijativa profesorice Barabašić-Seršić, odnosno Zimska škola informatike, najstarija informatička škola u Republici Hrvatskoj. M. Mandić

Najčitanije iz rubrike