Osijek
STUDENTSKI KAPELAN BLAGOSLIVLJA STUDENTE I NJIHOVE SOBE

Krasicki: Sa studentima molimo za njih i za uspjeh na ispitima
Objavljeno 12. siječnja, 2018.

Tradicionalno, nakon što se nakon blagdana i zimskog odmora studenti vrate u fakultetske klupe, a ispitni rokovi se bliže, studentski kapelan Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, p. Arkadiusz Krasicki, blagoslivlja studente i njihove sobe u studentskim domovima. Blagoslov za uspjeh, zdravlje, mir i blagostanje u tekućoj akademskoj godini 2017./2018. počeo je u Novom studentskom domu već u srijedu, a mnogi su studenti rado dočekali kapelana i ministrante, kako bi zajedno s njima molili. Studenti su o blagoslovu obaviješteni preko plakata u studentskim domovima, a pater Krasicki, kao i proteklih godina, i ove je zadovoljan odazivom studenata, koji im, kaže, kada ih puste u sobe, otvaraju vrata svoga srca.

- Studenti koji žele blagoslov, sami o tome odlučuju, a svake smo godine zadovoljni odazivom. Zajedno sa studentima molimo za njih, za uspjeh na ispitima, ali i za njihove obitelji. Studente uvijek ohrabrujem, sad su u tom razdoblju kada moraju više učiti. Govorim im da ne zaborave na Boga u svemu tome, jer on je izvor mudrosti. Uvijek im kažem da i uz blagoslov, bez ljudskog napora, uspjeh nije moguć i da se trebaju truditi – rekao nam je p. Krasicki.

Blagoslov studenata i soba nastavit će se u ponedjeljak u novoobnovljenom studentskom domu I. G. Kovačić. Blagoslov će se obavljati od 17 do 20 sati, kada je većina studenata u svojim sobama. Svi stanari doma koji se žele susresti sa studenskim kapelanom trebaju voditi računa da u to vrijeme budu u svojoj sobi. J. Pejaković

Studenti koji žele blagoslov, sami o tome odlučuju, a svake smo godine zadovoljni odazivom

Možda ste propustili...

U OGRANKU DONJI GRAD GISKo-a

Slikarski radovi Dragice Bartolić

STANOVNICI ULICE I. KRŠNJAVOG U PANIČNOM STRAHU OD OSA

Pestrid obavio dezinsekciju osa u mladim stablima

MASOVNO GLEDANJE UTAKMICE I OVAJ PUT U TVRĐI

Za ekran na glavnom trgu - prekasno

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U DUBROVAČKOJ 58 KAO U HORORU

Ispred dva opožarena stana množe se štakori, susjedi žive u strahu

2

ZAVRŠILA LEGALIZACIJA OBJEKATA

Samo od pristojbenih markica Grad uprihodio čistih milijun kuna

3

STANOVNICI ULICE I. KRŠNJAVOG U PANIČNOM STRAHU OD OSA

Pestrid obavio dezinsekciju osa u mladim stablima

oglas