Regija
BROJNE MJERE ŠTEDNJE

Novi sustav upravljanja Vukovarom
Objavljeno 11. siječnja, 2018.

VUKOVAR - Kada smo prvi put osvojili povjerenje sugrađana, obećali smo im bolji Vukovar, a danas, tri godine poslije, svjedočimo potpuno novom Vukovaru, jer smo ostvarili niz projekata koji su drastično utjecali na poboljšanje kvalitete života i standarda sugrađana - rekao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. Dodao je kako je po davanjima za obitelj, mlade i socijalne mjere Vukovar prvi, a po izdvajanjima za poticaje gospodarstvenicima treći u Hrvatskoj.

- U svrhu preusmjeravanja sredstava na strukturne projekte od značaja za građane odlučili smo prvo pomesti ispred vlastitog praga te su provedene mjere uštede. Od početka 2015. godine plaća gradonačelnika i ostalih dužnosnika smanjena je za osam posto, reduciranjem materijalnih prava službenika i namještenika gradske uprave i proračunskih korisnika godišnje smo uštedjeli milijun kuna, a broj službenih gradskih automobila reduciran je sa 13 na šest. Zatražili smo reviziju koja će nam prikazati stanje u svim gradskim tvrtkama i ustanovama te ćemo moći ustanoviti novi sustav upravljanja - naveo je Penava i naglasio kako će prava koja su građani ostvarivali biti detaljno analizirana i u skladu s rezutatima raspoređivat će se proračunski novac. Takav je pristup do sada doveo do ukidanja besplatnog prijevoza studenata u Osijek, smanjenja sredstava sportskim udrugama i uvođenja novog sustava potvrđivanja besplatnih karata za prijevoz Vukovaraca starijih od 65 godina.

- Taj je sustav iznjedrio četiri milijuna kuna poticaja za poduzetnike i različite pronatalitetne i socijalne mjere. Najsuvremeniji bazen oživio je Borovo naselje i dao novu dimenziju gradu, a u ustanovi koja upravlja sportskim objektima uposleno je 25 ljudi. Nakon obnove Vodotornja bit će uposleno još 15, dok će se obnovom hotela Dunav i njegovom prenamjenom u konferencijski centar stvoriti potreba za još 30-ak stalno uposlenih - rekao je prvi čovjek Vukovara i zaključio kako će nastaviti s novim sustavom upravljanja Gradom koji rezultura direktnim otvaranjem radnih mjesta te pojačanom gospodarskom i turističkom aktivnosti.D.Korpoš

broj službenih gradskih automobila reduciran je s nekadašnjih 13 na šest

Možda ste propustili...

VINKOVAČKA UDRUGA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA DJELUJE 13 GODINA

Rocco dojave o napuštenim životinjama dobiva svaki dan

NA STADIONU VINKOVAČKOG HNK CIBALIA ODRŽAN DAN SPORTA

Osnovci se natjecali u trčanju na šezdeset metara i graničaru

Najčitanije iz rubrike