Regija
LICITACIJA MJESTA NA TRŽNICI

Novi ciklus zelenih certifikata
Objavljeno 10. siječnja, 2018.

ŽUPANJA

Županjska Čistoća jučer je na gradskoj tržnici organizirala licitaciju prodajnih mjesta. Voditeljica tvrtke Manda Đurić kazala je da će si na taj način prodavači u sljedećih šest mjeseci osigurati točno određeno mjesto na tržnici. Iako i Županju muči problem iseljavanja i odlaska ljudi trbuhom za kruhom, broj prodavača na županjskoj tržnici nije se smanjio u odnosu na 2017., no u odnosu prema godinama prije ulaska Hrvatske u EU ipak ih je podosta manje.

- Mjesta ima, klupa za prodaju ima dovoljno i svi bismo željeli da je i ponuda domaćih proizvoda što veća - kaže Đurić.

Podsjeća kako je lani obavljeno certificiranje županjske tržnice, jer je Čistoća od 1. siječnja 2017. član Udruge hrvatskih tržnica i preuzela je projekt “Proizvod hrvatskog seljaka”. Proizvođačima s područja županjske Posavine i prodavačima na županjskoj tržnici u svibnju je uručeno 18 zelenih certifikata i njihova su prodajna mjesta posebno označena. Županja je prvi grad u Vukovarsko-srijemskoj županiji s aktivnim zelenim certifikatom koji se može koristiti na prodajnim mjestima na području cijele Hrvatske.

- Vlasnici zelenih certifikata redovito dolaze i kupci znaju da su njihovi proizvodi iz vlastitog uzgoja. Mnogi su nam se javljali i još je dosta onih koji žele ishoditi zelene certifikate, pa im poručujemo da se jave, jer će krajem veljače početi novi ciklus ishođenja zelenih certifikata - najavljuje rukovoditeljica u Čistoći Županja. Zainteresirani proizvođači proći će edukaciju i morat će zadovoljiti sve uvjete propisane pravilnikom, a to se utvrđuje nadzorom prilikom obilaska OPG-ova. M.L.O.

Najčitanije iz rubrike