Regija
OSME ZIMSKE RADIONICE

Igra i tradicija u čak 38 radionica
Objavljeno 9. siječnja, 2018.

ĐAKOVO

Miris pečenih kolača, radostan dječji žamor, upute kako što napraviti odzvanjale su učionicama i hodnicima Osnovne škole Vladimira Nazora u Đakovu. Ondje su se, naime, dva dana održavale 8. Zimske radionice o temi “Igra i tradicija”. Svake godine ove radionice okupljaju sve veći broj učitelja i roditelja kao voditelja, ali i samih sudionika koji žele na ugodan i zabavan način naučiti nešto novo i družiti se. Ove godine organizirano je čak 38 radionica, sa sudionicima iz triju županija.

Glavni je cilj povezivanje vrtića, osnovnih i srednjih škola, što se i ove godine ostvaruje uključivanjem srednjoškolskih radionica u još većem broju.

Projekt Zimskih radionica održava se u sklopu Svome gradu za blagdane, a podupiru ih Grad i Županija, kaže učiteljica tehničke kulture ove Škole Sanje Vidović.

U ovogodišnje radionice uključila se i Srednja strukovna škola Antuna Horvata s desetak radionica, Ekonomska škola “Braća Radić”, zatim Srednja škola Ilok, Srednja strukovna škola Vukovar, Osnovna škola “Vjekoslav Klaić” Garčin, učiteljice iz đakovačkih osnovnih škola, roditelji učenika, prvi put Gradska knjižnica te učitelji Nazorove škole. Da radionice izlaze iz lokalnih okvira svjedoči i činjenica da su se Đakovčanima pridružili učitelji iz osnovnih i srednjih škola susjednih županija Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske.

- Imamo 38 radionica koje organiziramo već osmu godinu zaredom uz sve veći interes ne samo djece nego i roditelja, baka i djedova. Ove godine imamo vrtićarce iz sva tri naša vrtića, od Sunčeva sjaja do Zvrka i Gradskog. Prezadovoljna sam jer je cilj povezivanje vrtića, osnovnih i srednjih škola i ostalih gradskih institucija ostvaren - kazala je Vidović.

Kako je tema bila “Igra i tradicija”, djeci je ponuđen rad kroz igru, u čemu su, uvjerili smo se i sami, uživali. Izrađivali su papirnate vrećice za poklone, uz slavonske motive poput zlatoveza, lepeze, a tradiciju su prenijeli i na drvo i druge materijale. Bila je tu i strojarska radionica, modelarska, zrakoplovno modelarstvo itd. M. Muškić

Najčitanije iz rubrike