Crna kronika
NAKON VIŠEDNEVNOG ISTRAŽIVANJA

Policija pronašla zakopanu burad s više od 9 kg marihuane
Objavljeno 6. siječnja, 2018.
Policija je zakopane bačve pronašla u mjestu Gradina, a priveden je 28-godišnji mladić

VIROVITICA - Sve dosjetljiviji su počinitelji raznih kaznenih djela, ali i policija je sve učinkovitija u otkrivanju takvih djela i pronalaženju počinitelja. Tako su prvoga radnog dana ove godine policijski službenici PU virovitičko-podravske otkrivanjem velikih količina opojne droge uspješno okončali višednevno operativno djelovanje na kriminalističkom istraživanju jednoga takvog slučaja.
Riječ je o pronalasku više od devet kilograma opojne droge marihuane, koja je bila zakopana u dva PVC bureta na području općine Gradina. Prema riječima glasnogovornika Policijske uprave Josipa Štajdohara, u jednom buretu nalazilo se 11 PVC vakumiranih vrećica od po 275 grama suhe biljne tvari nalik na drogu marihuanu, ukupne težine 3025 grama, dok je u drugom PVC buretu također pronađena suha biljna tvar u rasutom stanju nalik na marihuanu, ukupne težine 6100 grama.
Pronađena tvar izuzeta je i u prostorijama PU virovitičko-podravske provedenim je preliminarnim vještačenjem uzoraka utvrđeno da se radi o drogi marihuani. Ukupno je pronađeno čak 9.125 grama droge.
Pretražena je i kuća u kojoj prebiva 28-godišnjak i policija je u njoj pronašla električni aparat za vakumiranje s pripadajućom rolom. Protiv 28-godišnjaka podnesena je kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. 

Petar Žarković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike