Osijek
U ERNESTINOVU I LASLOVU

Učenici okitili božićna drvca u dva sela
Objavljeno 17. prosinca, 2017.

Blagdansko ozračje u općini Ernestinovo vidljivo je na ulicama i Ernestinova i Laslova. Za to su se pobrinuli najmlađi stanovnici, djeca iz tamošnjih osnovnih škola.

Općinska načelnica Marijana Junušić kaže kako je u Ernestinovu održan “Božićni koncert”, a u sklopu koncerta organizirano je i zajedničko kićenje velikog božićnog bora postavljenog uz crkvu i jaslice. Isto je bilo i u obližnjem Laslovu.

- U programu su sudjelovali učenici nižih razreda Osnovne škole Ernestinovo i Crkveni zbor Ernestinovo. Djeca su dala velik doprinos jer su ukrasi unikatne rukotvorine nastale iz mašte i dječjih ruku. Izradili su ih prethodno učenici na satima likovne kulture i na radionicama u Maloj likovnoj akademiji. Usput, spomenut ću da je upravo Mala likovna akademija u Ernestinovu nešto čime potičemo razvoj kreativnosti i umjetnički izražaj naše djece, jer poznato je kako je Ernestinovo kolijevka slavonske kiparske umjetnosti kroz Likovnu udrugu Petar Smajić i održavanje Međunarodne kiparske kolonije i takozvane Male kolonije koja se održava u Osnovnoj školi Ernestinovo u vrijeme proljetnih praznika - kaže Marijana Junušić.

Kako smo spomenuli, i središte Laslova krasi božićno drvce koje su okitili laslovački osnovnoškolci uz prostor laslovačke crkve. Uz topli čaj i kolačiće, čuo se i veseli zvonki glas djece koja su pritom zapjevala božićne pjesme. Podršku cjelokupnom programu dala je Općina Ernestinovo. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike