Osijek
GRAD OSIJEK PODIJELIO BOŽIĆNE PAKETE ZA SOCIJALNO UGROŽENE

Uz slatkiše i poklon-karticu,
530 mališana obradovali i
ulaznicama za klizanje i carusel!
Objavljeno 16. prosinca, 2017.
U Essekeru su bili i animatori i nezaobilazni Djed Mraz

Ove subote oko 15 sati čak 530 mališana s nestrpljenjem je očekivalo početak programa u Esseker centru, u organizaciji Grada Osijeka i njegovih partnera. Kako i ne bi, kad je riječ o jednom od djeci najzanimljivijih programa – podjeli božićnih paketića koji, uz slatko-slani program vrijedan stotinu kuna, sadržavaju i poklon-karticu u iznosu od 200 kuna.
- Korisnici socijalnog programa, odnosno njihova djeca već su i ovih dana ispitivali kad će biti organizirana podjela i jedva su čekali dobiti svoje božićne paketiće. Dakako i njihovi roditelji budući da je i ove godine Grad izdvojio 200.000 kuna za ovu dodjelu paketića djeci iz socijalno ugroženih obitelji. Osim toga, tu je i bogat program u organizaciji Adventa, odnosno voditelja Ivana Kristijana Majića, a svakako zahvaljujemo i vlasniku Essekera, poručio je Drago Šerić, prvi potpredsjednik Gradskog Vijeća Grada Osijeka.
Da je važno ne samo dobiti dar, već i uručiti ga na poseban način potvrdio je i Majić koji je poručio da su važne također i dobre vibracije kojih ondje nije manjkalo. Osim što je djeci podijeljeno stotinu balona, najmlađe su zabavljali i animatori te im oslikavali lica prema želji.

– Tu je i mali božićni disko, ali i nezaobilazni Djed Mraz, poručio je Majić, dodajući da su se u cijelu priču uključili i organizatori Adventa, odnosno njihovi partneri pa je svako dijete dobilo ulaznicu za klizanje, a oni najmlađi ulaznicu za carusel. Svoje ulaznice za klizanje mogu iskoristiti kad god žele, a najmlađi će ih moći iskoristiti u sljedećih šest dana.
-Ovo je predivno i djeca su oduševljena, rekla nam je jedna od korisnica.

Oduševljenje nisu krili niti ostali kad je na početku programa animatorica pozvala djecu i njihove roditelje na pjesmu i ples, a predstavnici Grada potom i na, sad već tradicionalnu podjelu božićnih paketića. Marija Mihelić
Snimio: GOJKO MITIĆ
U OKVIR:
N – U podjeli sudjelovali i volonteri GD Crvenog križa Oisjek
Pomno pakiranih paketa ne bi bilo bez pomoći volontera Gradskog društva Crvenog križa Osijek, dugogodišnjeg partnera Grada u provođenju socijalnih i humanitarnih programa. Predsjednik Denis Ćosić rekao je da je na pripremi i podjeli uključeno deset volontera.
-Uvijek smo spremni pomoći obiteljima u potrebi, a posebno nam je drago kad možemo pomoći djeci. Inače, osim u ovom programu, sudjelovat ćemo i na umirovljeničkom dočeku Nove godine te na Novodišnjoj utrci, rekao je Ćosić, dodajući da u međuvremenu i GD Crvenoga križa dijeli pakete socijalno ugroženim građanima. Podijeljeno ih je 120, no podjela se nastavlja i sljedećega tjedna.

U podjeli sudjelovali i volonteri GD Crvenog križa Oisjek
Pomno pakiranih paketa ne bi bilo bez pomoći volontera Gradskog društva Crvenog križa Osijek, dugogodišnjeg partnera Grada u provođenju socijalnih i humanitarnih programa. Predsjednik Denis Ćosić rekao je da je na pripremi i podjeli uključeno deset volontera.
-Uvijek smo spremni pomoći obiteljima u potrebi, a posebno nam je drago kad možemo pomoći djeci. Inače, osim u ovom programu, sudjelovat ćemo i na umirovljeničkom dočeku Nove godine te na Novodišnjoj utrci, rekao je Ćosić, dodajući da u međuvremenu i GD Crvenoga križa dijeli pakete socijalno ugroženim građanima. Podijeljeno ih je 120, a podjela se nastavlja i sljedećega tjedna.

Najčitanije iz rubrike