Osijek
ČLANOVI “LIKARA” DONIRALI ZAKLADU “SRCE GRADA OSIJEKA”

Dali svoje slike na prodaju za stipendiranje studenata
Objavljeno 12. prosinca, 2017.

- Neka nitko ne kaže da su ovo amateri, već profesionalci koji sjajno rade – oduševljeno je rekao gradonačelnik Ivan Vrkić preksinoć u Art klubu Muzeja likovnih umjetnosti gdje su članovi Likovne udruge LIKAR izložili svoje radove koje će donirati Zakladi "Srce grada Osijeka". Riječ je o prvoj donaciji Zakladi takve vrste koja se dosad najvećim dijelom financirala iz proračuna te osobnim novcem djelatnika gradske uprave.

- Neizmjerno sam zahvalan jer članovi poklanjanju slike našoj Zakladi, a novac koji će se dobiti aukcijom pomoći će studentima koji nemaju materijalne mogućnosti za studiranje. Spojili smo dvije dobre priče u jednu humanu i sjajno je što se ovime potvrđuje da je Osijek grad koji ima snagu i u kojem valja živjeti - poručio je Vrkić.

Predsjednik Upravnog odbora Zaklade Vladimir Ham pojasnio je da je ovo tek početak drukčijeg financiranja Zaklade, uz napomenu da je i nadalje glavni izvor proračun Grada. Slike će se prodati, pojasnio je Ham, a novcem će se popuniti fond Zaklade kako bi se ponovo raspisao natječaj za stipendiranje studenata kojih je u ovom trenutku 11. Točnije, njima će se zahvaljujući nedavnom natječaju pridružiti novih 14 studenata, a svima njima donacijom 20 slika pomogli su "likarovci".

- Sretni smo jer smo dio ove akcije i što dio svojih emocija koje smo pretočili u slike možemo pokloniti. Ispunjeni smo samom izradom slika, a posebno što će otići onamo gdje će pomoći drugima - pojasnila je Ranka Mirković, članica LIKAR-a, dodajući da su neke od ukupno 20 slika namjenski odabrane za ovu prigodu.

Dodajmo tome da će uskoro biti izrađen i katalog slika kako bi se lakše prezentirale na skoroj aukciji, odnosno kako bi zainteresirani kupac odabrao određenu sliku i time pomogao stipendiranje studenata. M. Mihelić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike