Regija
PRVI PUT U NAŠICAMA

Nagrade volonterima
Objavljeno 7. prosinca, 2017.

NAŠICE

Na svečanosti Centra za lokalne inicijative i poduzetništvo (CLIP) Našice održanoj u hotelu Park Panolija, prvi put u Našicama najzaslužnijim volonterima i institucijama za njihov rad u 2017. dodijeljene su nagrade i priznanja.

Nagradu za volonterski angažman dobili su Anđelko Cvijetović, predsjednik udruge Otvoreno srce i OŠ kralja Tomislava, a nagradu za organizatora volontiranja koja se dodjeljuje za dobru praksu uključivanja volontera dobilo je Gradsko društvo Crvenog križa.

Priznanje za volonterski angažman primili su Branka Hajek i Ana Malvić, volonterke Humanitarne udruge Dar dobrote, Lucija Brajdić iz Zavičajnog muzeja Našice te Darija Vlajnić, predsjednica Društva Naša djeca.

Priznanje za organizatora volontiranja dodijeljeno je Društvu Naša djeca, Hrvatskoj narodnoj knjižnici i čitaonici te Centru za lokalne inicijative i poduzetništvo.

Čestitavši nagrađenima, predsjednica CLIP-a Emilija Malovčak naglasila je da dodjela nagrada pokazuje da se volontiranje prepoznaje i promiče kao aktivnost koja je od velikog značaja za Našice i koja dovodi do poboljšanja kvalitete života, a u konačnici i do humanijeg društva.

- Dodjelom nagrada i priznanja odajemo najviše priznanje osobama i organizacijama koje su svoj život posvetile unapređenju života drugih ljudi u različitim životnim situacijama i okolnostima, a kroz svoj rad im pružili poštovanje i ljubav - rekla je Malovčak.

Istaknula je da se organizacijom te svečanosti želi skrenuti pozornost javnosti na nesebičnu skupinu građana koja “daruje svoje vrijeme, dio sebe, svojih znanja i vještina kako bi svijet učinila boljim mjestom za život”. Bez obzira, poručila je, o kojem se tipu ili aspektu volontiranja radilo, doći ćemo nekako do kvalitetnog izbora u životu, kako za volontere, tako i za one koji osjećaju korist od njihova doprinosa.

Volonterske nagrade i priznanja dodijeljene su u sklopu provedbe projekta Volonterska platforma “STAV Našica” – Standardizacija temelja anticipativnog volonterstva Našica.S.Fridl

Možda ste propustili...

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

Najčitanije iz rubrike