Regija
OTVOREN NOVI DJEČJI VRTIĆ

Suvremeni prostor za 200-tinjak djece
Objavljeno 6. prosinca, 2017.

POŽEGA

Dječji vrtić vrijedan 15,2 milijuna kuna završen je i moći će primiti približno 200 djece u osam odgojnih skupina, od jasličke dobi do onih starijih i predškolaca. Uz veliki broj uzvanika dječji vrtić svečano je otvorio izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, požeški gradonačelnik Darko Puljašić s dvoje djece iz vrtića razvezivanjem trobojnice, a blagoslovio požeški biskup msgr. Antun Škvorčević. Kratki program izvela su vrtićka djeca sa svojim odgojiteljicama i profesori Glazbene škole.

– Čast mi je što mogu završiti jedan veliki projekt koji je započeo moj prethodnik. Sve je to malo potrajalo, bilo je i kritika, ali najvažnije je da je danas ovaj vrtić siguran za svu djecu, da će biti primjeran, kvalitetan, napredan – kazao je Puljašić.

- Bila je potrebna najprije politička misao gradskih otaca da se dođe do ideje, a onda je trebalo doći do novca i dobrog arhitekta te izvođača. I kad ste poslagali sve te odnose i sve što je potrebno, evo nam zdanja. Vrijedno je ovo zdanje staviti u još jedan odnos, i to onaj s Bogom - rekao je biskup Škvorčević prije blagoslova djelatnika, djece i prostora dječjeg vrtića.

Svečanom otvaranju nazočili su saborski zastupnik Franjo Lucić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, zamjenik župana Željko Jakopović, predsjednik Gradskog vijeća prof. dr. sc. Željko Glavić, zamjenici požeškog gradonačelnika Mario Pilon i Ferdinand Troha, gradonačelnici gradova i načelnici općina Požeško-slavonske županije, ravnatelji gradskih i županijskih ustanova i brojni drugi uzvanici. AGM Kruna

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike