Regija
ŽUPAN U ORAHOVICI

Stvara se prava mreža inkubatora
Objavljeno 21. studenog, 2017.

ORAHOVICA

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović uz svoje zamjenike, Marija Klementa i Darka Žužaka, te ravnateljicu razvojne agencije VIDRA Eminu Kovač, posjetio je grad Orahovicu gdje se sastao s gradonačelnicom Ana-Marijom Petin te njenim suradnicima, zamjenikom Daliborom Fofonjkom, pročelnicom Jedinstvenog upravnog odjela Marijom Šafer i zamjenicom pročelnice Irelom Strabić. Župana Androvića i njegove suradnike, čelnici Grada Orahovice upoznali su s budućim projektima. Tako je prijavljen projekt Poduzetničke zone u Orahovici, koji je na natječaj napisala VIDRA. Govorilo se i o adaptaciji te dogradnji zgrade gdje se nalazi Fakultet u Orahovici. Obnovi kata zgrade bivšeg kina gdje će u budućnosti biti smještene udruge. Bilo je govora i o projektu Vinske priče 2, a podcrtano je da će se svi započeti projekti, koje je započela bivša vlast, nastaviti i nadalje. Bilo je govora o gradnji ceste koja vodi do crkve sv. Lovre kod Crkvara, tri stajališta za električne bicikle u Orahovici, kao i o pametnim autobusnim stajalištima, zgradi gdje bi se u budućnosti smjestila Glazbena škola, energetskoj obnovi zgrade Gradske uprave, nastavku ulaganja u Orahovačko jezero, sufinanciranje srednjoškolskog prijevoza i udžbenika učenicima osnovnih škola. Župan Andrović posebno je apostrofirao gradnju Poduzetničkog inkubatora u Orahovici koji će uz onaj u Virovitici, te buduće u Pitomači i Slatini, činiti mrežu poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije.

– Poduzetnički inkubator u Virovitici otvorio je vrata mnogim mladim gospodarstvenicima, poduzetnicima i njihovim idejama. Bio im je vjetar u leđa. Otvorila su se nova radna mjesta, a tako će biti i u Orahovici, Slatini i Pitomači. Očekujemo da će radovi, nakon raspisivanja javne nabave, početi iduće godine. Na području grada Orahovice mnogo je projekata koji se provode. One projekte koje možemo zajedno realizirati, zajedno ćemo realizirati na dobrobit svih stanovnika Orahovice i ovoga kraja – naglasio je župan.

Na sastanku je bilo govora i o gradnji buduće Srednje škole u Orahovici, kao i o zdravstvu. Uskoro će u Orahovicu, u Dom zdravlja VPŽ-a, doći ultrazvučni aparat koji će umnogome poboljšati kvalitetu zdravstvene usluge za stanovnike ovoga kraja, a očekuje se i dolazak liječnika, urologa i internista.V.Grgurić

Možda ste propustili...

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

OSNOVNA ŠKOLA DOBRIŠA CESARIĆ POŽEGA

Čestitka učenika za Dan planeta Zemlje

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike