Regija
AKTUALAC GRADSKOG VIJEĆA SLATINE

Najviše primjedaba na sistematizaciju poslova
Objavljeno 20. studenog, 2017.

SLATINA - Na šestoj sjednici Gradskog vijeća više od 20 minuta trajalo je iznošenje iscrpne informacije o radu gradonačelnika i gradske uprave za proteklih pet mjeseci, ali oporbeni vijećnici HDZ-HSLS-HSP dali su do znanja da su očekivali drukčije izvješće, s više novih projekata, značajnijim kontaktima s gospodarstvom i strateškijim, jačim pristupom lokalnom razvoju. Zato su bili suzdržani prilikom prihvaćanja informacije.

Na aktualnom satu vijećnička pitanja odnosila su se na očekivane efekte od centraliziranog preustroja gradskih upravnih tijela, na financiranje izgradnje reciklažnih dvorišta, na ukidanje gradske blagajne, rasvjetu u poduzetničkoj zoni Turbina 1 te na pse lutalice, lisice i kune u središtu grada.

Gradonačelnik Ostrošić pojasnio je da se smanjenjem broja upravnih odjela želi postići olakšana i ubrzana komunikacija između upravnih tijela, brži protok informacija bez nepotrebnog i sporog administriranja, a potreba novih zapošljavanja tek će se utvrditi. Uslijedio je odgovor oporbe da su 31. prosinca 2016. u gradskoj upravi bile zaposlene 33 osobe, a sada je sistematizirano 39 radnih mjesta.

– Gradonačelnikom se bave čak četiri osobe, a jedan pročelnik ima pravo na dva pomoćnika i, zamislite, tajnicu. Ne znam koji to još pročelnici mogu sebi priuštiti tajnicu, osim u Gradu Rijeci, koji ima mnogo veći proračun, i, naravno, kod Bandića. Osim toga, zbrojeni koeficijenti za pročelnika s dva pomoćnika i tri voditelja odsjeka iznose 30,7, dok su četiri bivša pročelnika imala samo 19,6, i to se nama želi prikazati kao ušteda - rekla je Sanja Bošnjak. Ona je novoj gradskoj vlasti prigovorila i što tri stručna suradnika trebaju pisati projekte premda postoji Gradska razvojna agencija Slatine GRAS i Lokalna akcijska grupa Marinianis, dok je za društvene djelatnosti, odnosno za sve udruge, sve sportske klubove i za svu socijalu zadužen samo jedan stručni suradnik.

Prema odgovorima pročelnika Krunoslava Šaraboka i Marina Kokorića, Grad može primati uplate građana samo u banci u kojoj ima otvoren poslovni račun, priprema se gradnja skloništa za životinje, a u pripremi je i opći akt kojim će se propisati način postupanja s divljim životinjama pronađenim izvan njihova prirodnog staništa. Informacija o zadovoljavajućem stanju sigurnosti na području grada, koju je podnio načelnik PP Slatina Krunoslav Sertić, kao i sve ostale točke dnevnog reda, usvojena je jednoglasno. P. Žarković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike