Regija
U ŽUPI SV. JOSIPA

Crkva u službi siromašnih i bolesnih
Objavljeno 20. studenog, 2017.

SLATINA

Prema odluci pape Franje, 33. nedjelja kroz godinu posvećena je siromašnima pa je u nedjelju, 19. studenoga, prvi put obilježen Svjetski dan siromašnih.

– Kao župna zajednica kroz vrijeme koje je pred nama, od 19. studenoga do Nedjelje Caritasa, treće nedjelje došašća, trudit ćemo se molitvom i konkretnim djelima staviti u službu potrebitih - kaže župnik vlč. Dragan Hrgić.

Na svjetski dan siromašnih 19. studenoga, nakon svake mise prikupljana su sredstva za liječenje stradaloga Stipe Tašića (na slici). Nakon prijepodnevnih misa prikupljeno je oko 5000 kuna, a prikupljanje priloga nastavljeno je i u večernjim satima. Župni Caritas već je pomogao za ovu potrebu, ali pomoć tom nepokretnom mladiću i dalje je potrebna. Tijekom došašća prikupljat će se hrana i higijenske potrepštine za rad Caritasove socijalne trgovine, koja ima više od stotinu korisnika. Hrana će se moći ostaviti u za to pripravljene košare u crkvi od početka došašća. Svi potrebiti pred Božić dobit će pakete s hranom i drugim potrepštinama. Župnik će obići sve bolesnike i nepokretne, a krizmanici i mladi obići će starije, bolesne i nemoćne te im pomoći u kućanskim poslovima.

– Svake godine pomažemo Dom za nezbrinutu djecu Egipat u Sarajevu. Srednjoškolci i studenti u kinodvorani održat će božićni koncert i predstavu humanitarnog karaktera. Sav novac, paketiće za djecu, kolače i med mladi će odvesti u Sarajevo - dodaje.P.Ž.

Najčitanije iz rubrike