Osijek
SREDNJOŠKOLCI HRVATSKE - ZA VUKOVAR

Do vukovarskog groblja
pješačit će 400 učenika
Objavljeno 14. studenog, 2017.

Vezani članci

UHDDR OSIJEKA I OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Memorijalno hodočašće kreće iz Osijeka u Vukovar u ponoć

Osmu godinu zaredom učenici Doma učenika Ugostiteljsko-turističke škole pješačenjem od Osijeka do vukovarskog groblja u dionici od 46 kilometara izrazit će počast žrtvama Domovinskog rata.

Prošle godine u pješačenju je sudjelovalo 270 učenika kada su im se pridružili učenici Elektrotehničke i prometne škole, Ekonomske i Upravne, te Tehničke i prirodoslovne gimnazije Osijek, a priključio im se i Učenički dom Split.

Ove će godine dana 18. studenoga na dionici od 46 kilometara 400 srednjoškolaca, zajedno sa svojim profesorima i ravnateljima iz sedam osječkih srednjih škola i devet učeničkih domova iz svih krajeva Hrvatske, (Splita, Kaštela, Rijeke, Zagreba i Osijeka), pješačenjem iskazati svoje poštovanje, suosjećanje i zahvalnost Gradu Heroju i ukazati na vukovarsku tragediju te jednim srcem zakucat će u Vukovaru.

Od 2010. do 2017. godine srednjoškolci će sumarno proći 40.000 kilometara i time će zatvoriti krug oko ekvatora, za Vukovar!

Organizatori se ovim putem zahvaljuju Učeničkom domu “Hrvatskoga radiše”, Domu učenika Trgovačke i komercijalne škole “Davor Milas”, Srednjoškolskom đačkom domu koji će zajedno s Domom učenika Ugostiteljske škole ugostiti učenike koji dolaze izvan Osijeka.

Istodobno, pozivaju građane da 17. studenoga u 23.45 dođu na Zeleno polje ispratiti ovu impresivnu kolonu smjelih učenika. I.K.

Od 2010. do 2017. srednjoškolci će sumarno proći 40.000 kilometara i zatvoriti krug oko ekvatora

Možda ste propustili...

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

GRAD OSIJEK ZA PRAZNIK RADA

Grah i druženje kod katakombi

Najčitanije iz rubrike