Osijek
JAVNE TRIBINE

Ekološka svijest građana
Objavljeno 20. listopada, 2017.

Udruženje stanara grada Osijeka počinje s održavanjem ciklusa javnih tribina usmjerenih na rješavanje nekoliko aktualnih ekoloških problema Osječana.

Tako će se najprije govoriti o problemu azbesta, jednog od najopasnijih zagađivača okoliša koji se i dalje nalazi na krovištima velikog broja stambenih zgrada u Osijeku, te na čije se uklanjanje, čak i uz pomoć lokalne samouprave suvlasnici ne odlučuju. Građani će imati priliku i dodatno se upoznati s obvezama redovitog održavanaj dimanjka kao osnove prevencije ugroze zdravlja i imovine, kao i čuti zanimljivost na teme “Pseći izmet opasan za ljude”, i “Ne plastičnim vrećicama”. Tribine će se održavati u sedam gradskih četvrti, a građani se pozivaju poslušati izlaganja i aktivno sudjelovati u raspravama, ili pak prezentirati vlastite projekte vezane uz spomenute teme. Prva tribina održava se danas (20. listopada), s početkom u 11 sati, u prostorijama sjedišta GČ Gornji grad.

U prostorijama sjedišta GČ Retfala tribina je planirana za 23. listopada, u GČ Industrijska četvrt za 27. listopada, u GČ Tvrđa za 10. studenoga, GČ Jug 2 za 13. studenoga, GČ Novi grad za 17. studenoga, a u GČ Donji grad za 24. studenoga.I.Sl.

Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

Najčitanije iz rubrike