Regija
SOS DJEČJE SELO LADIMIREVCI

Prvi Humanitarni oldtimer maraton
Objavljeno 16. listopada, 2017.

LADIMIREVCI

SOS Dječje selo Ladimirevci proteklog je vikenda zabilježilo nesvakidašnji događaj, posjetilo ga je 70 oldtimer automobila u pratnji 100 osoba i provozalo se središtem i ulicom “Sela u selu”. Kako je naglašeno u odjelu za donacije i komunikacije SOS Dječjeg sela Hrvatska, razlog njihova dolaska bio je prvi Humanitarni oldtimer maraton, u organizaciji OTK-a Kurbla Garešnica, koji voze upravo za djecu koja odrastaju u skrbi SOS Dječjeg sela. Početak maratona bio je subotu, 14. listopada, na gradskoj tržnici u Garešnici, a maraton se vozio preko Lipika, Bijelih stijena i Okučana sve do Nove Gradiške te se nastavio kroz Oriovac, Slavonski Brod i Đakovo. Nakon odmora karavana oldtimera nastavila je prema Vukovaru, iz kojeg je nakon noćenja krenula prema SOS Dječjem selu Ladimirevci, gdje su je dočekali domaćini s mališanima. Sudionici utrke djeci su uručili donacije te su ih atraktivnim vozilima provozali njihovim selom.

Novčanom donacijom od 15.300 kuna te donacijom u naturi u vrijednosti od 10.000 kuna članovi oldtimer klubova diljem Hrvatske pokazali su da imaju veliko srce kada su u pitanju djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi, potvrdila nam je Neža Šiptar, koordinatorica za odnose s javnošću za SOS Dječje selo Hrvatska.

- Danas su djeca koja žive u 16 SOS obitelji u Dječjem selu u Ladimirevcima stekla nove prijatelje. Novčanom donacijom i donacijom u naturi pomogli su održivosti kvalitete skrbi koju osiguravamo u našem dječjem selu, a posebno zahvaljujemo Oldtimer klubu Kurbla iz Garešnice i njihovu predsjedniku Bori Golenku na organizaciji prvog Oldtimer maratona, na kojem je sudjelovalo devet oldtimer klubova. Naša vrata bit će im otvorena kad god ih put dovede u Ladimirevce - poručio je direktor SOS Dječjeg sela Ladimirevci, Zoran Relić. L.Aničić

Možda ste propustili...

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

Najčitanije iz rubrike