Osijek
AKCIJA VETERANA VOJNE POLICIJE

DV Grlici Vardarac darovali igračke vrijedne 3000 kuna
Objavljeno 14. listopada, 2017.

Tri tisuće kuna vrijedne igračke za 15-ero djece predali su jučer zadovoljnim malim vrtićarcima iz DV Grlica Vardarac i njihovoj teti Betiliji Berti, u nazočnosti biljskog općinskog načelnika Željka Cickaja, predsjednik županijske Udruge veterana vojne policije Domovinskog rata Stipe Modrić, njegov zamjenik Josip Šeri i članovi Ivica Ranogajac, te Mijo Kečinović.

Modrić i Šeri kazali su kako je ova donacija rezultat odlične suradnje Općine Bilje i njihove udruge i tvrtke “Baustoff + metal Hrvatska” d.o.o. Dražana Dajaka koji je već nekoliko puta sudjelovao u humanitarnim projektima Udruge, primjerice prilikom donacije KBC-u Osijek i drugima. Šeri napominje kako će njihova udruga zajedno s tvrtkom Dajaka nastaviti s dobrotvornim akcijama i aktivnostima i nadalje na području cijele Osječko-baranjske županije.

Dok su djeca nestrpljivo i oduševljeno raspakiravala igračke i sladila se keksima i sokovima koje su im veterani također donijeli, primijetili smo da je u vrtić jako puno uloženo u rekonstrukciju te opremanje interijera i dvorišta s igralištem.

- Jesmo, uložili smo mnogo, ali smo i zadovoljni. No, to je naša obveza kako bismo mališanima omogućili ugodan boravak, a njihovim roditeljima da bezbrižno mogu raditi dok njihovu djecu čuvaju i podučavaju odgojiteljice. Raduje nas što u svim našim vrtićima ima djece sve više, planiramo nove investicije u predškolski odgoj, aplicirali smo projekt gradnje vrtića u Kopačevu, jer se tamo sve više naseljavaju mlade obitelji, i nadamo se skorašnjem odgovoru nadležnih pa da vrtić možemo početi graditi, a ulažemo i u proširenje produženog boravka u biljskoj školi s Osječko-baranjskom županijom... Sve to radimo kako bismo poticali roditelje da imamo što više mladih – kazao nam je Cickaj dodajući kako ga posebice veseli donacija branitelja.

- Svaka donacija je dobrodošla, ali ova ima posebnu težinu jer na taj način naša djeca od malena uče i znaju da su branitelji temelj svega u Hrvatskoj. S braniteljskim udrugama imamo odličnu suradnju, a ova udruga imat će također svu našu potporu u projetima i pitanjima vezanim za branitelje – istaknuo je na kraju Cickaj. D. Pejić

Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

Najčitanije iz rubrike