Regija
DJELO UČENIKA SSŠ ANTUNA HORVATA

Maketa đakovačke katedrale od 4,5 metara na Ambienti
Objavljeno 12. listopada, 2017.

ĐAKOVO - Posjetitelji ovogodišnje Ambiente – međunarodnog sajma namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije, koji je na prostoru Zagrebačkog velesajma otvoren jučer, a trajat će do nedjelje, 15. listopada, imat će prigodu vidjeti i đakovačku katedralu. Istina, riječ je o maketi visokoj 4,5 metara koju su dan uoči otvorenja djelatnici Srednje strukovne škole Antuna Horvata Đakovo Josip Molnar i Josip Huđek, uz nadzor savjetnice Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Gordane Zvjerković, postavili u prostoru Velesajma.

- Učenici drvne struke s nastavnicima Josipom Huđekom i Josipom Molnarom, akademskom slikaricom Patricijom Drenjančević i uz pomoć Marijana Horvata, koji je za maketu 'sredio struju' s učenicima elektrostruke, nekoliko su mjeseci radili na izradi makete. Ona je bila izložena u holu naše škole kada smo obilježavali 130. obljetnicu, u siječnju ove godine. Nakon toga je bila izložena u Varaždinu na smotri učeničkih radova drvne struke - pojašnjava ravnatelj Srednje strukovne škole Antuna Horvata, prof. Mirko Ćurić. Dodaje i kako je ondje zapažena, pa su ih kontaktirali iz Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih da maketu katedrale izlože na ovogodišnjoj Ambienti.

- Ona je u dijelu prostora Velesajma namijenjenom za izlaganje srednjih strukovnih škola. Ondje sudjeluje 15-ak škola iz cijele Hrvatske. Mi smo na štandu broj 8 - kaže Ćurić. Maketa je izrađena od drva, obojena je bojom najbližoj žarkocrvenim ciglama od kojih je sagrađena đakovačka katedrala. Inače, maketa katedrale u Zagreb je otputovala kombijem, u dijelovima, koji su potom u Zagrebu ponovno sastavljeni. Tako će svi oni koji se nađu na ovom međunarodnom sajmu moći razgledati učenički rad, ali se i podsjetiti na ljepotu katedrale koja je nedavno proslavila 135. obljetnicu posvećenja.M.Muškić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike