Osijek
PROFESORICE IZ OSIJEKA UPOZORAVAJU:

Nakon 13.45 sati ni jedan autobus ne vozi iz Našica
Objavljeno 10. listopada, 2017.

Iako u OŠ Feričanci provede tek nekoliko sati, Osječanka Jasna Petrović prisiljena je, radi li u poslijepodnevnoj smjeni, dolaziti kući tek nakon 21.30 sati. I ne samo ona, već i profesorice Zorica Karan, Tanja Majdandžić, Tanja Lavrnić i Ana Marošević koje rade u Orahovici, odnosno u Našicama, a u istom su problemu otkako je Panturistova autobusna linija koja je iz Našica prometovala prema Osijeku u 19 sati - ukinuta.

- Ne pitajte kako se snalazimo! Dolazimo raznim autobusima, pa čak i kombijem Panturista koji nas je u rujnu prevozio iz Našica do Bizovca pa smo ondje presjedale u autobus prema Osijeku. Autobus koji je nekada vozio tu večernju liniju stizao je u Osijek u 20 sati, što je bilo neko pristojno vrijeme, no ukinut je. Točnije, od 13.45 sati više nema ni jedne autobusne linije koja iz smjera Našica ide prema Osijeku - ispričala nam je Petrović koja kaže da im se život, otkako je linija ukinuta, pretvorio u cjelodnevno putovanje i boravak izvan doma samo zato što je procijenjeno da ta linija nije potrebna. Ipak, kaže Petrović, osobama koje ne voze automobil ta je linija itekako važna, a osim njih pet spomenutih, sigurna je, ima ih još sa sličnim problemom.

- Radimo u školama u kojima je nastava organizirana u dvjema smjenama, a neke od nas rade čak i na dvjema, odnosno trima školama u različitim mjestima. Sad nam je povratak iz druge smjene onemogućen i ne znam na koji način više možemo stići kući u neko normalno vrijeme. Moram reći da vlak nije nikakva opcija, jer su linije loše. Orahovica, gdje rade dvije kolegice, nema željeznički kolodvor, a u Feričancima gdje radim ja ne staju svi vlakovi. Moje dvije kolegice rade u OŠ Kralja Tomislava u Našicama i do kolodvora imaju dva kilometra - naglašava Petrović, dodajući da je slična, no ne i nerješiva situacija iz smjera Osijeka prema Feričancima gdje radi.

- Ako radim od 12.15 sati, moram krenuti iz Osijeka već u 7.45 satu. Tako živimo godinama i nismo se bunili, no sad kad su ukinuli liniju za povratak u Osijek, proizlazi da moramo spavati u školi, jer druge opcije nemamo - poručuje Petrović u ime svojih radnih kolegica, ali i svih djelatnika koji se nakon radnog dana žele vratiti kući. Ako je moguće isti dan i u koliko-toliko pristojno vrijeme.

Marija MIHELIĆ

Hrvoje Petričević

voditelj razvojno-komercijalne službe u Panturistu

AUTOBUSNA SE LINIJA POKAZALA NERENTABILNOM, PREOSTAJE IM VLAK

Hrvoje Petričević, voditelj razvojno-komercijalne službe u Panturistu, potvrdio je kako je linija od Požege preko Našica do Osijeka ukinuta, uz napomenu da je autobus, unatoč malom broju putnika, vozio cijeli rujan.

- Riječ je o dvjema profesoricama koje su se vozile na toj liniji, katkad svaki drugi tjedan, a bilo je slučajeva da je autobus bio i prazan. Unatoč tome, cijeli smo rujan pratili situaciju i zaključili da ne možemo ostaviti liniju da bismo prazni vozili 100 kilometara. Ta je linija potpuno nerentabilna. Mislim da vozi vlak oko 19.15 sati i nisu ostavljene bez prijevoza - prokomentirao je Petričević.

Na isti problem upozoravaju još četiri profesorice koje ističu kako im prijevoz vlakom nije adekvatna alternativa

Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike