Regija
PREDSTAVLJENA UDRUGA RATNIH VETERANA 204. VUKOVARSKE BRIGADE

"Ne bi bilo zastave na Kninskoj tvrđavi da nije bilo obrane Vukovara"
Objavljeno 23. rujna, 2017.

Vezani članci

26. OBLJETNICA OSNUTKA 204. VUKOVARSKE BRIGADE

U novijoj hrvatskoj povijesti 204. Vukovarska brigada ima posebno mjesto

VUKOVAR-U Hrvatskom domu u Vukovaru održano je javno predstavljanje nedavno osnovane Udruge ratnih veterana 204. Vukovarske brigade za čijeg je predsjednika izabran Drago Adžaga, a trenutno broji oko 80 članova.
-Zalagat ćemo se na zaustavljanju daljnje degradacije digniteta brigade, vukovarske bitke kao i Domovinskog rata te nećemo nikome dopustiti da manipulira brigadom kao i nikada nećemo prihvatiti popis od 10.000 branitelja Vukovara, niti ćemo se  pomiriti s zaključcima komisije Josipa Manolića. Ustrajat ćemo u radu i zahtjevu da Hrvatski sabor tražiti te zaključke komisije proglasi ništavnim. Otvoreni smo za suradnju s mnogima, ali nikome nećemo dopustiti da manipulira 204. brigadom, bitkom za Vukovar i Vukovarom kao gradom, rekao je Drago Adžaga, predsjednik Udruge ratnih veterana 204. Vukovarske brigade

Kad su pitanju projekti same Udruge ratnih veterana 204. Vukovarske brigade, nešto više je rekao brigadir Branko Borković-Mladi Jastreb zapovjednik obrane Vukovara i predsjednik Klub ratnih zapovjednika unutar Udruge:
-Formiranje ove Udruge je odraz pravnog okvira koji nam jedini omogućuje na koji način možemo djelovati kao ratni veterani i sudionici tih ratnih zbivanja 1991.godine kada se stvarala država. Pokrenuli smo  inicijativu da vojna ili Nova bolnica u Zagrebu ponese ime dr. Juraj Njavro. Inzistirat ćemo da povijest hrvatskog naroda i razvoj moderne hrvatske države, njezin temelj kao što je i bio,  bude obrana Vukovara, jer sigurno jako dobro znamo niti zastave na Kninskoj tvrđavi ne bi bilo da nije  bilo obrane Vukovara, rekao je Borković.
Na predstavljanju Udruge ratnih veterana 204. Vukovarske brigade osim brigadira Branka Borkovića-Mladog Jastreba zapovjednika obrane Vukovara i predsjednik Klub ratnih zapovjednika unutar Udruge, Drage Adžage, predsjednika Udruge ratnih veterana 204. Vukovarske brigade, bili su još Vinko Mažar, pripadnik 204 brigade i Vlado Iljkić, član Udruge ratnih veterana 204. Vukovarske brigade.
Mario Kokaj

Možda ste propustili...

OŠ VLADIMIRA NAZORA U ERASMUS+ PROJEKTU

Vinkovački osnovci ugostili španjolske vršnjake

9. OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Predstavit će i kovački zanat

Najčitanije iz rubrike