Osijek
BIJELO BRDO

Smotra svatovskih zaprega i jahača
Objavljeno 23. rujna, 2017.

Konjogojska udruga Drava Bijelo Brdo organizira u subotu, 30. rujna jubilarnu, 5. Smotru svatovskih zaprega i jahača Bijelo Brdo.

Predsjednik Branislav Švabić kaže kako će se Smotra održati u parku u samom središtu naselja, a okupljanje sudionika i gostiju je od 12 do 14 sati.

- Počinjemo u 14 sati, a svi su dobrodošli i bit će dobro ugošćeni i počašćeni. Za dobro raspoloženje i okrjepu i ovaj put smo pripremili besplatne kobasice i osvježavajuće napitke za sudionike i posjetitelje. Ovom manifestacijom njegujemo tradiciju i stare narodne običaje našeg mjesta. Mislim da će posjetitelji i ovaj put biti zadovoljni i vidjeti šarolikost folklora i našeg kraja i krajeva, odakle nam sudionici dolaze. Najavljen nam je dolazaka dvadesetak zaprega i tridesetak jahača, uzgajivača i ljubitelja konja s područja cijele Slavonije i Baranje. Tradicionano će se birati najljepša zaprega i jačač, a nakon toga će se svi sudionici okupiti u Domu kulture Bijelo Brdo na večeri i druženju, kao što smo to radili proteklih godina – kaže predsjednik Branislav Švabić.

Predsjednik je zadovoljan što je konja i uzgajivača ne samo u Bijelom Brdu već u cijeloj Slavoniji sve više i što se i ovo modernije doba još uvijek uspješno njeguju nekadašnji seoski običaji.

Naime, i ovaj put organizatori su pripremili bogat i zanimljiv program i popratne sadržaje za sve posjetitelje koji već tradicionalno prate ovu priredbu. D.P.

Najčitanije iz rubrike