Regija
NAKON TEKSTA U GLASU SLAVONIJE

Počelo je uređenje odlagališta Strm Breg
Objavljeno 21. rujna, 2017.

FERIČANCI

Nakon što smo u srijedu u Glasu Slavonije objavili tekst o zapuštenom odlagalištu otpada Strm Breg u Feričancima, u čiju je sanaciju uloženo 2,1 milijun kuna iz fondova EU-a, jučer je počelo njegovo uređenje. Košnja trave i korova je počela, sukladno najavama direktora tvrtke Eurco d.d. Vinkovci Hrvoja Merka, koji je na naš upit rekao da će radovi početi i završiti do kraja tjedna.

Potvrdili su nam to i djelatnici poduzeća Karašica Vučica d.d. za vodno gospodarstvo i graditeljstvo Donji Miholjac koje smo jučer zatekli u košnji na odlagalištu, a koju je angažirala vinkovačka tvrtka. Naime, tvrtka Eurco d.d. prije godinu dana je sukladno nacionalnoj i europskoj regulativi sanirala feričanačko odlagalište otpada koje je i zatvoreno, te prve dvije godine, sukladno ugovoru, upravlja objektom, a onda brigu preuzima Općina Feričanci.

Zbog spriječenosti općinskog načelnika Marka Kneževića radove je jučer oko podneva obišao pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Ivan Matulić te istaknuo zadovoljstvo viđenim.

- Počelo je dobro. Dio zelene površine već je pokošen i nadam se da će svi radovi biti obavljeni kvalitetno. Naime, očekujemo da pokošena trava i korov budu odvezeni, odnosno da površina bude očišćena. Nakon što radovi završe, pregledat ćemo odlagalište te se nadam da nećemo imati zamjerki. Da nije bilo vašeg upozorenja ili bolje reći pritiska, još bi se čekalo da se pokosi trava i korov koji se raširio. To se nije trebalo dopustiti i drago nam je da je problem riješen – rekao je Matulić.S.Fridl

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike