Regija
SMOTRA ŠKOLSKOG FILMA

Pozvani gunjanski i vukovarski učenici
Objavljeno 22. rujna, 2017.

GUNJA/VUKOVAR

Učenici OŠ Antuna i Stjepana Radića iz Gunje i OŠ Blage Zadre iz Vukovara pozvani su sa svojim uradcima na Smotru hrvatskog školskog filma. Sedmominutni igrani film “Tako sam sretan”, koji su snimili učenici iz Gunje pod voditeljstvom knjižničarke Anite Tufekčić, uz završnu riječ umirovljenog nastavnika Josipa Krunića, voditelja Studija kreativnih ideja Gunja, popularnog SKIG-a, odabran je za sudjelovanje na Smotri hrvatskog školskog filma. Ona se ove godine održava u Sinju, od 21. do 23. rujna. Na Smotri će iz Gunje sudjelovati učenici Alen Muslimović i Edita Mulavdić, koji su radili na scenariju za film, montaži, a ujedno su i glumili u filmu.

“Tako sam sretan” kratki je igrani film s elementima komedije i prikazuje zbivanja u glavi dvanaestogodišnjaka koji je u potrazi za samim sobom. Kraj je (ne) očekivano sretan. Ukratko, život u školskim klupama piše najljepše stranice našeg djetinjstva, poruka je filma.

Trominutni animirani film “Putevi ljubavi”, koji su snimili učenici iz Vukovara pod voditeljstvom nastavnice likovne kulture Marije Mikulić Bošnjak, također je odabran za sudjelovanje na Smotri hrvatskoga školskoga filma.

Prosudbeno povjerenstvo ove je godine za Smotru odabralo 44 filma učenika osnovnih i srednjih škola iz više županija. Agencija za odgoj i obrazovanje, prema izboru Povjerenstva, na DVD-u će objavi deset najboljih filmova, kao presjek školske filmske produkcije za 2017. godinu.S.Bogutovac

Najčitanije iz rubrike